Isporukom novog komunalnog vozila za prikupljanje otpada uspješno je završen još jedan EU projekt ukupne vrijednosti preko 1.5 milijuna kuna. U suradnji s Razvojnom agencijom IGRA iz Ivanić-Grada realiziran je projekt nabave specijaliziranog komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada čija vrijednost iznosi 1.535.834,76 kn, od čega je 1.297.384,54 kune sufinancirano sredstvima Europske unije. To će doprinijeti povećanju intenziteta prikupljanja otpadnog papira, plastike i biootpada iz kućanstava na području Grada Ivanić-Grada te Općina Križ i Kloštar Ivanić. Prateće aktivnosti ovog projekta uključuju podizanje razine informiranosti i educiranost stanovništva o važnosti odvojenog prikupljanja otpada. Plan je da se ovim komunalnim vozilom na godišnjoj razini prikupi dodatna količina od 350 tona odvojeno prikupljenog otpada (papira, plastike i biootpada).

„Isporuka ovog kamiona još je jedan u nizu uspješno realiziranih EU projekata koji smo ostvarili u suradnji s Gradom Ivanić-Gradom, Općinama Križ i Kloštar Ivanić te Razvojnom agencijom IGRA. Osim ovog, vrlo važno je spomenuti i projekt nabave komunalnih spremnika za odvojeno prikupljanje otpada koji će biti namijenjeni domaćinstvima, a čija vrijednost je čak 2.6 milijuna kuna“ – rekla je direktorica Ivakopa, Sanja Radošević.

Izvor: Ivakop.hr

U sklopu projekta odnosno Ugovora o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada između Općine Križ i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost već je pristiglo 1880 žutih spremnika za plastiku, a očekuje se da bi u narednom periodu trebalo stići jednako toliko plavih spremnika za papir i 20 smeđih spremnika namijenjenih za bio otpad u zgradama na području Općine Križ. Ukupna vrijednost ovog projekta kojim se nastoji potaknuti svijest građana za odvojenim prikupljanjem otpada je oko 773.000,00 kn od ćega Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost financira nabavu spremnika u iznosu od 657.000,00 kuna, a Općina Križ 98.000,00 kuna. Predstoji još službena primopredaja spremnika Općini Križ od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a nakon toga i podjela spremnika građanima koji će biti javno informirani o vremenu i naćinu podjele spremnika.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content