Općina Križ
Knjižnica i čitaonica Križ

info@kck.hr
Zagrebačka ulica 2
10 314 Križ
telefon: 01/28 24 464

Knjižnica radi ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 15 sati, a utorkom i četvrtkom od 12 do 19 sati.

Knjižnica je dostupna u strojno čitljivom katalogu
e-katalog: http://kriz.zaki.com.hr

Knjižnica i čitaonica Križ
Knjižnica i čitaonica Križ sastoji se od dječjeg odjela i odjela za odrasle, medijateke te čitaonice. Fond knjižnice na 31. prosinca 2019. godine sadrži 20 451 naslova. Korisnicima su u knjižnici na raspolaganju novine i časopisi. Omogućen je pristup internetu za korisnike i kutak  za najmlađe.

Knjižnica Križ djeluje od 17. svibnja 1884. godine kada su potvrđena i odobrena ”Pravila o radu čitaonice u Križu pod Obedom” pri  kraljevskoj hrvatsko slavonsko dalmatinskoj zemaljskoj vladi, odjelu za unutarnje poslove.

Knjižnica i čitaonica od tada radi gotovo bez prekida, okuplja djecu, učenike, gimnazijalce, studente, radnike, ljubitelje knjige, umirovljenike. Organiziraju se  kulturno-animacijske aktivnosti za odrasle i za djecu (izložbe, koncerti, predstavljanja knjiga, satovi lektire, predavanja, književne večeri). Knjižnica Križ, u prostoru u sklopu Doma kulture «Josip Badalić»  Križ radi od jeseni 1994. godine. Općina Križ 1997. godine odvaja knjižnicu od Sveučilišta Ivanić Grad te današnja Knjižnica i čitaonica Križ djeluje unutar Jedinstvenog upravnog odjela, Odsjek za društvene djelatnosti Općine Križ.

U tijeku je proces osnivanja Knjižnice kao samostalne ustanove i doneseni su sjedeći akti:

Skip to content