Udruga vinogradara i vinara „Škaf“ Križ, Zagrebačka 169, Obedišće, 10315 Novoselec, OIB: 42942673249

Kontakt:

  • telefon: 091/ 510-5885
  • fax:
  • e-mail: feromihin@gmail.com
  • internet stranica:
  • broj računa u poslovnoj banci: HR63 2340 0091 1104 7333 1 kod Privredne banke d.d. Zagreb 
  • RNO broj: 0191242

Osnovni podaci o udruzi:

  • predsjednik: Mario Matanić
  • tajnik: Dubravko Bahlen
  • odbori: Upravni odbor, Nadzorni odbor, Sud časti, Likvidator
  • broj članova: 100

Područje djelovanja udruge:

Udruga djeluje na prostoru Zagrebačke županije. Djelatnost Udruge odvijat će se na prostoru Općine Križ, te okolnih vinorodnih područja. Za rad u pojedinim područjima djelatnosti Udruga može osnivati stalne i povremene komisije ili sekcije za promicanje ciljeva i djelatnosti Udruge i običaja Moslavačkog vinogorja. Radi jačanja svog strukovnog i gospodarskog položaja Udruga se može udružiti s ostalim udrugama na području Republike Hrvatske.

O Udruzi:

Osnovni cilj Udruge je okupljanje i organiziranje članova radi unapređenja i razvoja vinogradarske i vinarske proizvodnje, razmjene iskustava i pružanje stručne pomoći svojim članovima za što uspješniju proizvodnju i plasman grožđa vina i proizvoda od grožđa i vina. Udruga je osnovana da znanstvenim i praktičnim uputama pomaže članovima Udruge u primjeni suvremenih agrotehničkih mjera, metoda i tehnologija.
Djelatnost Udruge je: zaštita interesa članova Udruge, donošenje odgovarajućih mjera za unapređenje vinogradarske proizvodnje, okupljanje članova radi promicanja i unapređenja vinogradarstva, vinarstva i podrumarstva, organiziranje stručne pomoći, predavanja i savjetovanja iz područja proizvodnje grožđa vina i proizvoda od grožđa i vina, suradnja s HGK – Regionalnom komorom, poduzećima, udrugama, organima državne uprave i lokalne samouprave, stručnim znanstvenim i političkim organizacijama, organiziranje stručnih predavanja i pomoći u suzbijanju biljnih bolesti i štetnika u vinogradu, odabira najpogodnijeg sortimenta, poboljšanja gnojidbe i primjene ostalih agrotehničkih mjera, suradnja s istovrsnim i sličnim udrugama i pojedincima radi izmjene iskustava i novih saznanja, organiziranje suradnje s ovlaštenim organizacijama za otkup i preradu vinogradarskih kultura, i s drugim udrugama sličnog sadržaja, radi rješavanja problematike uzgoja i plasmana grožđa, vina i proizvoda od grožđa i vina, organiziranje stručnih putovanja i posjeta naprednim proizvođačima, specijaliziranim sajmovima i izložbama, promicanje stručne literature iz oblasti vinogradarstva i vinarstva, sudjelovanje članstva u priredbama koje organiziraju savezi i zajednice Udruga kojih je Udruga član, kao i u priredbama koje se organiziraju na razini Općine Križ i Zagrebačke županije, organizirano sudjelovanje članstva na natjecanjima i izložbama vina i proizvoda od grožđa i vina, ostale djelatnosti u skladu sa zakonskim propisima.

Najznačajniji projekti:

Obilježavanje Vincekova,  Rezidba vinograda, Gnojidba vinograda, Zaštita vinove loze od bolesti i štetnika, Priprema vina za izložbu, kušanje i naredni postupci, Izložba vina, Priprema za berbu, berba, fermentacija, Obilježavanje dana Općine Križ, Kušanje mošta, mladog vina, njega do pretoka i pretok, Pretok vina i naredni postupci, Advent u Križu.

Skip to content