Udruga za promicanje ženskih prava, poduzetništva i stvaralaštva žena, te njihovo savjetovanje i edukaciju – ŽENSKE RUKE, Zagrebačka 2, 10314 Križ, OIB: 33017431121

Kontakt:

  • telefon: 01/2824-477, 098/247037
  • fax:
  • e-mail: zenske.ruke@gmail.com; ivka.crnogaj09@gmail.com
  • internet stranica: www.opcina-kriz.hr
  • broj računa u poslovnoj banci: HR7123400091110345147; Privredna banka Zagreb, d.d. Zagreb
  • RNO broj: 0164926

Osnovni podaci o udruzi:

  • predsjednik: Ivka Crnogaj
  • tajnik:
  • odbori: članovi udruge
  • broj članova:

Područje djelovanja udruge:

Udruga Ženske ruke u svrhu svojih ciljeva obavlja sljedeće djelatnosti i to provođenjem rada na zaštiti  okoliša, zdravstvenoj zaštiti žena i obitelji, na području socijalne skrbi, obrazovanja i ljudskih prava i to:

– organiziranjem izložbi, kreativnih radionica za djecu i odrasle

– organiziranjem dobročiniteljskih manifestacija

– promocijom zdravog života i očuvanja okoliša

– edukacijom članova o temama koje proizlaze iz programa

– prikupljanjem sredstava za djelatnosti udruge kroz donacije

– povezivanjem institucija civilnog društva

– informiranje javnosti o provedenim aktivnostima udruge

Npr. osim sve prisutnog rada na recikliranju svega što naši sugrađani odbacuju, a nama je vrijedna sirovina obilježili smo Dan planeta Zemlje 22. travnja 2021. g. organiziranjem izložbe naše vrijedne članice Dragice Sopjan  „ RECIKLAŽA NIJE GNJAVAŽA“ U KNJIŽNICI I ČITAONICI Križ

Također ove 2023. g. udruga je povodom Dana planeta Zemlje u svom prostoru ugostila učenike Gimnazije Križ i prof. biologije Sanju Njari organizirajući „ Kreativnu radionicu recikliranja papira i kartonske ambalaže „ kako bi pridonijeli  osnaživanju i širenju pokreta za zaštitu okoliša i prirode.

O Udruzi:

UDRUGA SVOJIM DJELOVANJEM OD 2008g. RECIKLIRA TEKSTILNI OTPAD TAKO ŠTO PREUZIMA OD SUGRAĐANA ODJEVNE PREDMETE I DRUGI TEKSTIL KOJE VLASNICI VIŠE NE ŽELE PA ISTI U SUPROTNOM MOGU ZAVRŠITI U UKUPNOM OTPADU NA ODLAGALIŠTU TARNO ILI NA NEKOM DIVLJEM ODLAGALIŠTU. NA TAJ NAČIN SMANJUJEMO KOLIČINU TEKSTILNOG OTPADA I ŠTITIMO OKOLIŠ, A U ISTO VRIJEME STVARAMO NOVE UPORABNE PREDMETE I SMANJUJEMO UPOTREBU SKUPIH SIROVINA I POSEBNO POTROŠNJU VODE ( PROIZVODNJA PAMUKA I TEKSTILNOG VLAKNA ). ČLANICE UDRUGE ANIMIRAJU I MLADE NARAŠTAJE I NJIHOVE RODITELJE PREDSTAVLJAJUĆI UPORABLJENI TEKSTIL NA PRIGODNIM IZLOŽBAMA. POSEBNO RAZVESELJAVAMO ONE KOJIMA JE TO NAJPOTREBNIJE DARIVANJEM UPORABLJENIH TEKSTILNIH PREDMETA I SUVENIRA.

Najznačajniji projekti:

Najznačajnije aktivnosti od početka rada Udruge ŽENSKE RUKE su :

– Organizirano je darivanje krvi u Križu u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina s ciljem upisa u Registar donatora

– Održani su tečajevi tkanja na tkalačkom stanu i informatički tečaj za svaki po 10 polaznika

– Do sada uspješno su provedena četiri (4) projekta socijalno – humanitarnog karaktera pod nazivom ZAJEDNO ZA LJEPŠI DAN kroz zapošljavanje osoba na određeno vrijeme, a iste su radile za štićenike Udomiteljskih obitelji Općine Križ uz financijsku podršku Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Regionalni ured Zagreb i Općine Križ i to:

2015. godine bile su zaposlene na određeno vrijeme dvije osobe

2016. godine četiri osobe

2017. godine radile su također četiri osobe

2019. godine još dvije osobe

Značajni su i projekti na zaštiti okoliša uz financijsku podršku Općine Križ te prijavama na Javne pozive za neprofitne udruge pri Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Zagrebačke županije tri (3) projekta, a pri Stručnoj službi župana na Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija čije je područje djelovanja kulturnog, socijalnog, humanitarnog, vjerskog, obrazovnog i sličnog značenja u 2022. godini.

2016. godine projekt IGRAJ SE SA MNOM I ŽIVI U SKLADU S PRIRODOM

2017. godine projekt UČINI SVIJET BOLJIM MJESTOM ZA SVE NAS

2018. godine projekt CVIJET U MOM SRCU I U TVOM OKU U NASLJEĐE NOVIM NARAŠTAJIMA

2022. godine projekt PONOVNO ZAJEDNO JER KREATIVNOST U SRCE DIRA

Već tradicionalno u Galeriji Križ uspješno organiziramo godišnje 2 – 3 izložbe za naše sugrađane, a i šire povodom obilježavanja blagdana kao i povodom Dana Općine Križ 14. rujan.

Vrijedno je istaknuti da cijelo vrijeme sudjelujemo na javnim događanjima i izvan Općine Križ i Zagrebačke županije te surađujemo sa sličnim udrugama.

Također zadnje tri godine vrijedne članice se uključuju u humanitarni rad Župnog Caritasa Križ.

Skip to content