Općina Križ dobila 15 tisuća Eura kroz natječaj WiFi4EU. Europska komisija predstavila konačne rezultate drugog poziva natječaja WiFi4EU. Čak 3400 europskih općina i gradova dobit će vaučere pojedinačne vrijednosti od 15.000 eura za troškove ugradnje Wi-Fi pristupnih točaka na javnim mjestima, od toga njih preko sto iz Hrvatske, a jedna od njih je i Općina Križ.

Ukupan proračun u tom pozivu iznosio je 51 milijun eura, a prijave su zaprimljene iz svih zemalja koje sudjeluju u programu, tj. iz država članica EU-a, Islanda i Norveške.

Zaprimljeno je više od 10.000 prijava, a cilj ovog poziva bio je Europljanima omogućiti uživanje u svim prednostima jedinstvenog digitalnog tržišta. U okviru poziva za sudjelovanje u inicijativi WiFi4EU bit će dostupno ukupno 9.000 vaučera.

Do kraja 2020. organizirat će se još dva poziva, od kojih jedan već ove godine. Inicijativa WiFi4EU dio je ambiciozne operacije izmjena propisa EU-a u području telekomunikacija koja obuhvaća nove mjere za ispunjavanje sve većih potreba Europljana za povezivošću i poticanje konkurentnosti Europe.

Dodatne općenite informacije o inicijativi dostupne su ovdje i u informativnom članku.

Cijeli popis gradova u Hrvatskoj koji će imati besplatan Wi-Fi možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Podijeli na društvenim mrežama