Zagrebački holding i ove će godine u sklopu manifestacije Noć muzeja, na Zagrebačkom velesajmu u paviljonu 7/ 7A, na jednome mjestu izložiti vrijedne predmete iz povijesti Zagreba, sačuvane u arhivima svojih podružnica i društava te Gradske ljekarne Zagreb.

Na nešto više od 2.500 četvornih metara prostora, izložbom starih fotografija i plakata, te brojnim eksponatima nastojat ćemo dočarati „vuglece“ starog Zagreba koje će posjetitelji moći istražiti uz zvuke zagrebačkih šansona. Kako je tema ovogodišnje manifestacije Noć muzeja glazba i glazbeni velikani, u središnji dio postava smješten je najromantičnijih kutaka Zagreba – muzički paviljon sa Zrinjevca na kojem će se tijekom noći odvijati zabavni dio programa.

S obzirom da je tema ovogodišnje manifestacije Noć muzeja glazba i glazbeni velikani ne ćudi da je Općina Križ dobila poziv da u sklopu izložbenog prostora Gradskih groblja čija se izložba temelji na poznatim osobama iz glazbenog života koje su sahranjene na Gradskim grobljima, prezentira Milku Trninu i njenu veličinu. Uz brojne zanimljivosti biti će prikazana i izložba starih slika mirogojskih arkada, a moći će se prolistati i monografija Milka Trnina.

Posjetite Noći muzeja na Zagrebačkom velesajmu u paviljonima 7 i 7A. od 18 do 1 sat iza ponoći. Ulaz je slobodan!

http://nocmuzeja.hr/popis-muzeja/zagrebacki-holding/ 

Podijeli na društvenim mrežama