Svetom misom koju je predvodio Fra Robert Čibarić, župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kloštru Ivaniću, obilježen je blagdan Uzvišenja Svetog Križa. Nakon posjeta Spomen sobi poginulih branitelja Domovinskog rata i svete mise, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Križ u punoj sali Doma kulture Josip Badalić. Svečanoj sjednici nazočili su izaslanik Predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Mato Čičak, Gradonačelnika Grada Zagreba Milan Bandić, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, pomoćnik ministrice demografije, obitelji, mladih i socijalne politike gospodin Ivica Bošnjak, zamjenica Župana Zagrebačke županije Nadica Žužak, zamjenik župana Požeško slavonske županije za društvene djelatnosti Vedran Neferović, podpredsjednik Skupštine Zagrebačke županije Zvonko Kunić te brigadni general Rudi Stipčić i bojnica Ružica Stipčić, kao i brojni gradonačelnici i općinski načelnici, predsjednici gradskih i općinskih vijeća, predstavnici državnih tijela, ravnatelji i predstavnici ustanova i udruga, te udruga proizašlih iz Domovinskog rata, direktori te predstavnici javnih, državnih i privatnih trgovačkih društava te obrtnici, članovi Općinskog vijeća Općine Križ, kao i predstavnici mjesne samouprave.

Predsjednik Općinskog vijeća Općine Križ Mladen Rogić u svom je obraćanju čestitao svim građankama i građanima Općine Križ 14. rujan Dan Općine Križ, Dan župe – blagdan Uzvišenja Svetog Križa.

Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić u svom je govoru prezentirao sve projekte i programe koji su u tijeku i koji tek slijede. Načelnik se ujedno zahvalio svima koji su u prethodnom periodu dali svoj doprinos u bilo kojem smislu razvoju Općine Križ. Ovogodišnjim dobitnicima priznanja i zahvala Općinski je načelnik čestitao na doprinosu i promicanju Općine Križ u nadi da će im to biti poticaj za daljnji rad. Istaknuo je da dobre ljude, vrijedne sugrađane, tvrtke i udruge trebamo i moramo poštivati te im odavati javno priznanje i zahvalu kako bi isti služili za primjer mladima.

Svake godine uz Dan Općine Križ dodjeljuje se Priznanje Općine Križ “14. rujan” i  Zahvale Općinskog načelnika. Priznanje Općine Križ „14. rujan“ dodjeljuje se u znak javnog priznanja građanima Općine Križ i drugim fizičkim osobama, njihovim udrugama, lokalnim zajednicama, trgovačkim društvima, poduzećima, ustanovama, vjerskim zajednicama i drugim osobama za iznimna dostignuća i doprinos od osobitog značenja za razvitak i ugled Općine Križ, a poglavito za uspjehe u unapređenju gospodarstva, znanosti, prosvjete, kulture, socijalne skrbi i unapređenja i zaštite prirodnog okoliša te drugih javnih djelatnosti.

Dana 10. rujna 2018. godine  Općinsko vijeće Općine Križ donijelo je Odluku o dodjeli Priznanja Općine Križ „14. rujan“  i to DR. MARIJI BONTO BOBAN u znak javnog priznanja za nesebičan i predan rad te brigu o zdravlju djece na području Općine Križ.

Zahvala Općinskog načelnika dodjeljuje se zaslužnim fizičkim i pravnim osobama u znak zahvalnosti za njihov doprinos od osobitog značenja za razvitak i ugled Općine Križ.
Općinski načelnik Općine Križ ove je godine donio Odluku dodijeliti Zahvala:

DOBROVOLJNOM VATROGASNOM DRUŠTVU OBEDIŠĆE,
za aktivan i nesebičan rad na području vatrozaštite, rad s djecom i sportske vatrogasne rezultate kao i aktivno sudjelovanje u radu Mjesnog odbora Obedišće i Općine Križ. Posebno ističemo sudjelovanje članova vatrogasnog društva Obedišće u gašenju požara proteklog ljeta u Drnišu i Benkovcu.

Zahvalu Općinskog načelnika dobila je i VATROGASNA LIMENA GLAZBA KRIŽ koja zahvalu dobiva povodom 90 godina postojanja i rada s mladima te aktivnog promicanja limene glazbe i Općine Križ. Spomenimo da će se sutra u organizaciji naše Limene glazbe u Križu održati 34. susret vatrogasnih puhačkih orkestara Hrvatske na kojem će sudjelovati 21 orkestar iz cijele Hrvatske.

Zahvala je dodijeljena i LEI ČATAJ, dipl. arheologu, za posebna dostignuća na području arheologije, promociju arheološke i kulturne baštine antičkog nalazišta Sipčina u Okešincu i Općine Križ.

Spomenimo kako je u 12 sati u Galeriji Križ otvorena izložba Sipčina u Okešincu, ladanjski život u antičko doba kojom je Općina Križ u suradnji s Hrvatskim restauratorskim zavodom iz Zagreba, Povodom obilježavanja Europske godine kulturne baštine, prezentirala rezultate arheoloških iskapanja na Sipčini.

 

Podijeli na društvenim mrežama