Predsjednik Stožera akcije Solidarnost na djelu 2017. godine, Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad, Matija Grdan, dostavio je Općini Križ obavijest da će se sukladno Odluci Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa, dana 12.10.2017. godine (četvrtak) u vremenu od 09,00 do 20,00 sati na teritoriju cijele Republike Hrvatske u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa organizira sabirna akcija Solidarnost na djelu 2017. pod nazivom „Ne dvoji! Za drugog izdvoji!”.

Sabirna akcija organizira se u svim naseljima. Sakuplja se hrana, higijena, novčani prilozi, odjeća i obuća. U organizaciji sabirne akcije učestvuju povjerenici, volonteri i mladi Crvenog križa, učenici osnovnih i srednjih škola.

Prikupljena hrana namijenjena je školskim kuhinjama, novčani prilozi starijim osobama u socijalnoj potrebi, mladima za rad Kluba mladih i Terenskih jedinica, za rad Klubova osobama s dijabetesom „Za bolji život”, osobe s invaliditetom „Duga”, odjeća i obuća učenicima u socijalnoj potrebi i ostalim osobama u socijalnoj potrebi, prema popisu Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad.

 

Podijeli na društvenim mrežama