OVOG PETKA 12.05.2017. GODINE SVI U KINO!

Općina Križ u suradnji s 2iFILMOM  nastavlja svoj projekt besplatnih kino projekcija za one najmlađe ali i za odrasle u kinu u Križu. Ovog petka 12.05.2017. godine u 18 sati očekuje vas animirani pustolovni film UPS!Noa je otišao. Povedite mališane da otkriju kako izgleda kada se mali junaci upuste u veliku avanturu jer ne uspiju ući u Noinu arku.

Nakon crtića istog dana od 20 sati pogledajte akcijsku komediju  Full speed ili Obitelj bez kočnica, u kojoj se privrženost i živci testiraju do krajnjih granica kada se mehanizam za održavanje stalne brzine na automobilu pokvari i obitelj punom brzinom juri na ljetni odmor.

http://www.2ifilm.hr/ups_noa_je_otisao/

http://www.2ifilm.hr/full-speed/

 

 

 

 

 

Pozivamo vas na projekciju filma Ma-ma u povodu Međunarodnog dana žena

Općina Križ u suradnji s Udrugom Europa  Donna Hrvatska i Discovery filmom poziva Vas na besplatnu projekciju filma Ma–ma s Penelope Cruz u glavnoj ulozi, u povodu Međunarodnog dana žena, a za  sve žene priprema posebno iznenađenje! Projekcija filma održati će se u srijedu 08.03.2017. godine u 19 sati u Domu kulture Josip Badalić.

U povodu Međunarodnog dana žena, Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić, donio je Zaključak o izdvajanju financijskih sredstava za sufinanciranje projekta Udruge Europa Donna Hrvatska u iznosu od  5.000,00 kuna, u sklopu akcije za borbu protiv raka dojke, te sudjelovanje u akciji „Darujmo ružičasti život“ za kupnju aparata za intraoperativno zračenje koji uvelike pomaže ženama oboljelim od raka dojke.

Riječ je o filmu iz 2016. godine koji govori o Magdi, mladoj ženi, supruzi i majki koja se susreće s dijagnozom raka dojke. Slijedi ustrajna borba mlade žene koja odluči zadržati dijete pod svaku cijenu.

Trajanje: 111 min.
Zemlja:
ŠpanjolskaFrancuska
Redatelj:
Julio Medem
Uloge:
Penélope CruzLuis TosarAsier Etxeandia

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima s područja Općine Križ za školsku/akademsku godinu 2016./2017.

OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE KRIŽ RASPISUJE: Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima s područja Općine Križ za školsku/akademsku godinu 2016./2017.
Natječajem za dodjelu stipendija za školsku/akademsku godinu 2016./2017. učenicima s područja Općine Križ dodijeliti će se 10 (deset) stipendija, a studentima s područja Općine Križ 10 (deset) stipendija i to:
– prema kriteriju izvrsnosti ukupno 8 (osam) stipendija: učenicima 4 (četiri) stipendije u iznosu od =500,00 kn (slovima:petstokuna) mjesečno, a studentima 4 (četiri) stipendije u iznosu od =1.000,00 kn (slovima:tisućukuna) mjesečno;
– dodijeliti će se ukupno 12 (dvanaest) stipendija prema socijalnom kriteriju: učenicima 6 (šest) stipendija u iznosu od =500,00 kn (slovima:petstokuna) mjesečno, a studentima 6 (šest) stipendija u iznosu od =1.000,00 kn (slovima:tisućukuna) mjesečno.
Stipendija prema kriteriju umjetničke darovitosti – Stipendija Milke Trnine dodijeliti će se jednom učeniku ili jednom studentu prema Pravilniku o stipendiranju učenika i studenata s područja Općine Križ („Glasnik Zagrebačke županije“ br. 32/13. i 19/14.), te ako se stipendija dodijeli učeniku tada u iznosu od =500,00 kn (slovima:petstokuna) mjesečno, a ako se stipendija dodijeli studentu tada u iznosu od =1.000,00 kn (slovima:tisućukuna) mjesečno i pripada korisniku deset mjeseci tijekom školske/akademske godine.
Pravo sudjelovanja na natječaju prema kriteriju izvrsnosti imaju učenici srednjih škola i studenti koji udovoljavaju sljedećim uvjetima:
UČENICI:
• da su državljani Republike Hrvatske sa stalnim prebivalištem na području Općine Križ najmanje 1 (jednu) godinu prije dana raspisivanja natječaja
• da su redoviti učenici srednje škole
• da su završili prethodna četiri razreda osnovne škole (učenici prvog razreda srednje škole) s najmanjom prosječnom ocjenom od 4,9 odnosno s jedinstvenom prosječnom ocjenom za prethodne dvije godine školovanja (učenici viših razreda) od najmanje 4,5
• da je ukupni dohodak po članu kućanstva jednak ili manji od 4.000,00 kn.
STUDENTI:
• da su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Općine Križ najmanje 1 (jednu) godinu prije dana raspisivanja natječaja
• da su redoviti studenti
• da nisu stariji od 26 godina
• da su završili srednju školu (studenti prve godine studija) s najmanje prosječnom ocjenom od 4,5 odnosno s jedinstvenom prosječnom ocjenom za prethodne dvije godine školovanja (studenti viših godina) od najmanje 4,0 te da su u prethodnoj godini ostvarili minimalno 50 ECTS bodova.
• da je ukupni dohodak po članu kućanstva jednak ili manji od 4.000,00 kn.
Pravo sudjelovanja na natječaju prema socijalnom kriteriju imaju učenici srednjih škola i studenti koji udovoljavaju sljedećim uvjetima:
UČENICI:
• da su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Općine Križ najmanje 1 (jednu) godinu prije dana raspisivanja natječaja
• da su redoviti učenici srednje škole
• da su završili prethodne dvije godine školovanja s najmanje prosječnom ocjenom od 3,5
• da je ukupni dohodak po članu kućanstva jednak ili manji od 2.500,00 kn.
STUDENTI:
• da su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Općine Križ najmanje 1 (jednu) godinu prije dana raspisivanja natječaja
• da su redoviti studenti
• da nisu stariji od 26 godina
• da su završili prethodne dvije godine školovanja s najmanjom prosječnom ocjenom od 3,5 te da su u prethodnoj godini (studenti viših godišta) ostvarili minimalno 40 ECTS bodova
• da je ukupni dohodak po članu kućanstva jednak ili manji od 2.500,00 kn.
Kriteriji za dodjelu stipendija utvrđeni su Pravilnikom o stipendiranju učenika i studenata s područja Općine Križ („Glasnik Zagrebačke županije“ br. 32/13. i 19/14.).
Prijave na natječaj podnose se isključivo na obrascima koji se mogu preuzeti u prostorijama općinske uprave u Križu, Trg Svetog Križa 5 ili na službenim web stranicama Općine Križ, www.opcina-kriz.hr.
Uz prijavu je potrebno priložiti sljedeće dokumente:
• osobna iskaznica ili domovnica (preslika)
• potvrda obrazovne ustanove o upisu na redovno školovanje
• preslika svjedodžbe četiri prethodna razreda škole za učenike prvih razreda srednje škole i preslika svjedodžbe dva prethodna razreda škole za drugi, treći i četvrti razred škole
• preslika svjedodžbe svih razreda srednje škole za studente prve godine i preslika svjedodžbe četvrtog razreda srednje škole i potvrda obrazovne ustanove o ostvarenom prosjeku ocjena prve godine studija za studente druge godine studija, a za studente viših godina studija, preslika potvrde obrazovne ustanove o ostvarenom prosjeku ocjena prethodne dvije godine studija.
• izjava o članovima zajedničkog domaćinstva (na obrascu Prijave) te preslika osobne iskaznice članova domaćinstva
• potvrde o mjesečnim primanjima svih članova domaćinstva za razdoblje od 3 (tri) mjeseca koja prethode natječaju
• uvjerenje Porezne uprave o prihodima druge naravi (ukoliko postoje)
• uvjerenje Zavoda za zapošljavanje za nezaposlene članove domaćinstva
• dokaze o postignućima na natječajima i priznanjima
• dokaze o posebnim obiteljskim prilikama (dijete bez jednog ili oba roditelja, dokazi o invalidnosti)
Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija objavljuje se na internet stranici Općine Križ te oglasnoj ploči Općine Križ u roku do 30 dana od dana isteka roka za podnošenje zahtjeva za dodjelu stipendija. U roku od 8 dana od dana objavljivanja prijedloga liste svaki kandidat može podnijeti pisani prigovor na listu Općinskom načelniku Općine Križ.
Općinski načelnik donosi odluku o prigovoru u roku 8 dana od dana isteka roka za podnošenje prigovora.
Odluka o prigovoru je konačna.
Nakon isteka rokova za podnošenje prigovora i odluke o prigovorima, Povjerenstvo za dodjelu stipendija utvrđuje konačnu listu kandidata koju prosljeđuje Općinskom vijeću Općine Križ koje donosi odluku o dodjeli stipendija.
Odluka Općinskog vijeća o dodjeli stipendija je konačna.
Natječaj će biti objavljen 29.09.2016. godine (četvrtak), na internet stranici Općine Križ, lokalnom radiju te oglasnoj ploči Općine Križ, a rok za podnošenje prijava na natječaj s propisanom dokumentacijom je 15 (petnaest) dana od dana objave natječaja, odnosno do zaključno s danom 14.10.2016. godine (petak) na adresu:
Općina Križ
Povjerenstvo za dodjelu stipendija
Trg Svetog Križa 5
10314 Križ

PRIJAVNI OBRAZAC STIPENDIJE UČENICI 206.-2017.
PRIJAVNI OBRAZAC STIPENDIJA STUDENTI 2016.-2017.
Odluka-o-broju-stipendista-i-visini-stipendija-2016.-2017.

http://www.opcina-kriz.hr/kriz/drustvene-djelatnosti/skolstvo

Pozivamo Vas na susret s autoricom Sandrom Petrž

U okviru Programa Mjeseca hrvatske knjige u Galeriji Križ 19.10.2017. godine u 19 sati predstaviti će se autorica Sandra Petrž zajedno sa svojim gostima Anđelkom Antićem Blaževićem, Damirom Vogrinec Vogre i Ivanom Aranđelovićem. Sama će autorica predstaviti svoje knjige i pjesme uz glazbenu pratnju svojih gostiju.

Kroz osebujno iskreno životno iskustvo autorice dodirnuti ćemo temu nasilja u obitelji, a osvrt na temu svojim stručnim iskustvom dodati će i Martina Cuvaj, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Ivanić Grad. Radosno Vas očekujemo!

 

Kerekesh teatar ponovno u Križu s predstavom Ufuraj se i pukni

U Domu kulture u Križu 27.10.2017. godine (petak) s početkom u 19 sati odigrati će se komedija Ufuraj se i pukni za koju tekst i režiju potpisuje  Ljubomir Kerekeš.

Uvijek aktualna komedija koja na specifičan način progovara o dva brata na životnoj prekretnici. Što studirati i zašto, odluka pada na studij glume. Uz pomoć susjeda Črčeka, „supervizora“ koji voli malo puno popiti, Krunoslav i Zoran kreću u nemoguću misiju… U samo jednom danu pripremaju se za dan odluke i ništa nije na njihovoj strani. Baš ništa.

U predstavi glume: Zoran Pribičević, Jan Kerekeš i Ljubomir Kerekeš. Predstava je do sad odigrana više od 100 puta.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se od dana 16.10.2017. godine kupiti u Knjižnici i čitaonici Križ

BESPLATNO KINO ZA DJECU I ODRASLE – 20.10.2017. godine

Općina Križ u suradnji s 2iFILMOM  i u listopadu nastavlja projekt besplatnih kino projekcija za one najmlađe ali i za odrasle u kinu u Križu.

U petak 20.10.2017. godine s početkom u 18 sati djeca mogu pogledati hrvatski dječji detektivski film Uzbuna na Zelenom Vrhu. Radnja filma prati uzbudljive događaje u životu Ratka Milića – Koka prije njegova preseljenja u Zagreb. Koko i njegovi prijatelji provode ljetne praznike igrajući se na obalama jezera uz idilični Zeleni Vrh. Tu prazničku idilu iznenada narušava niz misterioznih pljački i razbojstava počinjenih pod okriljem noći. Kao i uvijek, Koko i prijatelji odlučuju malo uskočiti odraslima i uzimaju stvari u svoje ruke.

http://www.2ifilm.hr/uzbuna-na-zelenom-vrhu/

Istog dana s početkom u 20 sati prikazivati će se još jedan od popularnih filmova iz 2016. godine i to film ZG80. Film gledatelje vodi u posljednje mjesece predratne Jugoslavije u kojima susrećemo nešto mlađeg Krpu, Kizu, Deju, Filipa, te upoznajemo neke nove likove koji ih prate na gostovanje Bad Blue Boysa u Beogradu. Neke od glavnih uloga igraju Rene Bitorajac, Marko Cindrić, Filip Detelić te ostali.

http://www.2ifilm.hr/zg-80/

JAVNI POZIV za podnošenje prijedloga za dodjelu Plakete Milke Trnine

Na temelju članka 3. stavka 2. Odluke o ustanovljenju Plakete Milke Trnine (“Glasnik Zagrebačke županije” br. 26/11.) Općinski načelnik Općine Križ raspisuje JAVNI POZIV za podnošenje prijedloga za dodjelu Plakete Milke Trnine.

Plaketa Milke Trnine dodjeljuje se kao posebno počasno priznanje za zahvalnost i istaknuti doprinos promicanju kulturne ostavštine imena i djela Milke Trnine u Hrvatskoj i svijetu.

Odluku o dodjeli Plakete Milke Trnine donosi Općinsko vijeće Općine Križ. Plaketu se dobitniku uručuje u prigodi obilježavanja rođendana Milke Trnine.

Pozivaju se članovi Općinskog vijeća Općine Križ, radna tijela Općinskog vijeća Općine Križ, građani, trgovačka društva, poduzeća, obrtnici, ustanove, udruge, političke stranke i druge pravne osobe i njihova tijela upravljanja da daju prijedloge za dodjelu Plakete Milke Trnine.

Prijedlog za dodjelu Plakete Milke Trnine mora sadržavati:

  • prijedlog i obrazloženje prijedloga s opisom osobitog doprinosa i dostignuća u promicanju kulturne ostavštine imena i djela Milke Trnine u Hrvatskoj i svijetu
  • podatke važne za uspostavu kontakta s predlagateljem.

Prijedlog se dostavlja na adresu: OPĆINA KRIŽ, TRG SV. KRIŽA 5, 10 314 KRIŽ ili na adresu elektroničke pošte: info@opcina-kriz.hr, do zaključno s danom 10. 11. 2017. godine.

 JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA ZA DODJELU PLAKETE MILKE TRNINE 2017

 

Najava sabirne akcije Solidarnost na djelu 2017. pod nazivom  „Ne dvoji! Za drugog izdvoji!”

Predsjednik Stožera akcije Solidarnost na djelu 2017. godine, Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad, Matija Grdan, dostavio je Općini Križ obavijest da će se sukladno Odluci Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa, dana 12.10.2017. godine (četvrtak) u vremenu od 09,00 do 20,00 sati na teritoriju cijele Republike Hrvatske u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa organizira sabirna akcija Solidarnost na djelu 2017. pod nazivom „Ne dvoji! Za drugog izdvoji!”.

Sabirna akcija organizira se u svim naseljima. Sakuplja se hrana, higijena, novčani prilozi, odjeća i obuća. U organizaciji sabirne akcije učestvuju povjerenici, volonteri i mladi Crvenog križa, učenici osnovnih i srednjih škola.

Prikupljena hrana namijenjena je školskim kuhinjama, novčani prilozi starijim osobama u socijalnoj potrebi, mladima za rad Kluba mladih i Terenskih jedinica, za rad Klubova osobama s dijabetesom „Za bolji život”, osobe s invaliditetom „Duga”, odjeća i obuća učenicima u socijalnoj potrebi i ostalim osobama u socijalnoj potrebi, prema popisu Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad.

 

Obilježen Dan neovisnosti

Izaslanstvo Općine Križ predvođeno zamjenikom općinskog načelnika Općine Križ Zlatkom Hrastićem, na sam Dan neovisnosti 8.listopada 2017. godine, posjetilo je Spomen sobu poginulih branitelja Domovinskog rata u Galeriji Križ te su predstavnici Općine Križ zapalili svijeće i položili vijence ispred centralnih križeva na groblju u Križu i Rečici Kriškoj, zajedno s predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata te građanima.

Dan neovisnosti, 8. listopada, u Republici Hrvatskoj državni je blagdan kojim se obilježava povijesna odluka Sabora donesena 1991. godine. Hrvatski Sabor dana 8. listopada 1991. godine donio je odluku o raskidu državno-pravnih odnosa s bivšom federativnom državom Jugoslavijom. Tim činom proglašena je neovisnost Republike Hrvatske.

Čestitka povodom Dana neovisnosti

Drage sugrađanke i sugrađani,

Dan neovisnosti je dan kada s ponosom ističemo državnu zastavu i sjećamo se onih bez kojih naša država Hrvatska ne bi postojala. Na današnji dan dajemo počast svima koji su u uspostavljanje i očuvanje suverene, slobodne i nezavisne Republike Hrvatske uložili svoje znanje, iskustvo, rad i ideale, a na kraju i svoj život.

Svima njima, a posebno hrvatskim braniteljima, iskazujemo duboku i iskrenu zahvalnost, a stanovnicima Općine Križ čestitamo Dan neovisnosti.

Općinski načelnik Općine Križ
Marko Magdić, struč. spec. oec.

Predsjednik Općinskog vijeća Općine Križ
Mladen Rogić

Volonterskom akcijom uređena dječja igrališta Dječjeg vrtića Križ

U sklopu volonterske akcije zaposlenika osiguravajućeg društva GRAWE Hrvatska d.d., danas je održana akcija uređenja dječjih igrališta Dječjeg vrtića Križ i to ispred objekta u Križu i Novoselcu. Gotovo 350 volontera  u sklopu organiziranih akcija uredit će prostore ili okoliš 18 udruga i ustanova po Hrvatskoj, a dio njih danas je bilo u Općini Križ. Svima njima na angažiranosti je zahvalio Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić kao i ravnateljica Dječjeg vrtića Križ Ksenija Gudan. Bojale su se i uređivale sprave dječjih igrališta na veselje onih najmlađih koji će u nima uživati još ovih nekoliko sunčanih jesenskih dana.

Ovogodišnje akcije nastavak su prijašnjih aktivnosti kojima GRAWE Hrvatska pruža podršku zajednici u kojoj posluje i živi. Osim samog pružanja pomoći vještinama zaposlenika, najbolji način za razumijevanje potreba zajednice i građenja odnosa između korporativnog i neprofitnog sektora je vrijeme provedeno s osobljem i korisnicima ustanova kojima pomažu, istićuvolonteri koji su sudjelovali u volonterskoj akciji u objektima Križ i Novoselec Dječjeg vrtića Križ.

Povodom Dječjeg tjedna besplatna predstava Kerekesh teatra za najmlađe

Pod motom „Ljubav djeci prije svega“ i ove se godine obilježava Dječji tjedan i to od ponedjeljka 02.10. do nedjelje 08.10 2017. godine. Općina Križ, općina prijatelj djece, svake godine, tradicionalno, prvi puni tjedan u listopadu u povodu Dječjeg tjedna, organizira besplatnu kazališnu predstavu za djecu.

Gotovo tristo djece danas je u Domu kulture Josip Badalić u Križu pogledalo predstavu Grimmix u režiji Ljubomira Kerekeša. U predstavi igraju nagrađivani akademski glumci i glumice, Mirela Videk , Iskra Jirsak, Zoran Pribičević i Jan Kerekeš. Na najduhovitiji mogući način, u svom prvom kazališnom tekstu za djecu i mlade, Ljubomir Kerekeš je na jednom mjestu okupio najdraže junake iz bajki braće Grimm, Snjeguljicu, Crvenkapicu, Kraljevića i Lovca, Vuka, Zlu Kraljicu, patuljke i Ogledalo. Junaci u čijim pustolovinama su uživala sva djeca, svojim malim gledateljima govorili su o važnosti povjerenja, prijateljstva i pomaganja te ih učili o razlici između dobra i zla, pravednog i nepravednog svijeta.

Općina Križ i tijekom godine nizom aktivnosti i projekata za djecu i s djecom nastoji unaprijediti život i odrastanje djece te poboljšati njihov položaj u društvu. Tijekom ove godine tako su završena dva velika projekta kojima će se zasigurno doprinijeti kvaliteti odrastanja djece, a riječ je o izgradnji dječjeg igrališta u Gornjem Prnjarovcu i novim montažnim tribinama na Sportskom parku u Križu.

Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić, svoj djeci Općine Križ čestita Međunarodni dan djeteta, ali i svim učiteljima, Svjetski dan učitelja koji se obilježava 5. listopada.

 

Obavijest o obilježavanju blagdana

Općina Križ obilježiti će blagdan, Dan neovisnosti prema slijedećem rasporedu:

  1. listopada 2017. godine (nedjelja):

10,00 sati – Posjet Spomen sobi poginulih branitelja iz Domovinskog rata u  Galeriji Križ

10,15 sati – Polaganje vijenca kod Centralnog križa na groblju u Križu

10,40 sati – Polaganje vijenca kod Centralnog križa na groblju u Rečici Kriškoj