Valentinovo uz besplatan koncert Damira Kedže

Općina Križ ove je godine za sve zaljubljene pripremila pravu glazbenu poslasticu. Na samo Valentinovo, 14. veljače 2019. godine (četvrtak), s početkom u 19 sati, u Domu kulture Josip Badalić, Damir Kedžo održat će koncert uz pratnju gitare te otpjevati neke od svojih najljepših ljubavnih balada među kojima i najnoviji hit, pjesmu Srce mi umire za njom.
Koncert je besplatan!

Božićna i novogodišnja čestitka

Drage sugrađanke i sugrađani,

na kraju ove godine od srca zahvaljujem na povjerenju i potpori koju nam pružate u cilju ostvarenje zadanih ciljeva. Puni nade ulazimo u novu godinu sa željom da se nastavi sve što je dobro te da svu snagu usmjerimo prema boljitku naše Općine. Božićni blagdani vrijeme su obiteljskog okupljanja i prijateljskih susreta. U ove blagdanske dane pozvani smo živjeti u duhu međusobnog uvažavanja, solidarnosti, razumijevanja, dobrote i ljubavi. S tom nadom i vjerom svim ljudima dobre volje želim blagoslovljen Božić, a u Novoj 2019. godini obilje zdravlja, sreće i uspjeha.

Vaš načelnik,
Marko Magdić, struč. spec. oec.

U prodaji ulaznice za predstavu Sladoled Teatra Gavran

Općina Križ u suradnji s Teatrom Gavran  ovoga puta predstavlja vam odlučnu komediju Mire Gavrana pod nazivom Sladoled. Glavne uloge igraju Ana Vilenica i Mladena Gavran koje igraju majku i kći čiji se uzajamni odnos i odnos prema muškarcima koji su ih sudbinski odredili opisuje kroz dinamične i humoristične scene. Zašto predstava nosi ime Sladoled, neka ostane tajna koju će te saznati ako dođete na predstavu 20.04.2018. godine u petak s početkom u 20 sati u Domu kulture Josip Badalić Križ.

Ulaznice po cijeni od 30 kn možete kupiti u Knjižnici i čitaonici Križ, ali i uoči predstave.

Sladoled-programska OK

 

JAVNI POZIV za isticanje kandidature za izbor članova Savjeta mladih Općine Križ i njihovih zamjenika

Na temelju Zaključka Općinskog vijeća Općine Križ o utvrđivanju teksta Javnog poziva za isticanje kandidature za izbor članova Savjeta mladih Općine Križ i njihovih zamjenika (KLASA: 021-01/17-01/05 URBROJ: 238/16-01-17-1 od 18. 12. 2017. godine), objavljuje se JAVNI POZIV za isticanje kandidature za izbor članova Savjeta mladih Općine Križ i njihovih zamjenika

Kandidature za članove Savjeta mladih Općine Križ i njihove zamjenike temeljem Javnog poziva mogu istaći udruge koje su sukladno statutu ciljno i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima i za mlade, učenička vijeća, studentski zborovi, podmladci političkih stranaka i neformalnih skupina mladih (skupina od najmanje 20 mladih), sa sjedištem ili boravištem na području Općine Križ.

Ovlašteni predlagatelji kandidature za članove Savjeta mladih Općine Križ i njihove zamjenike temeljem Javnog poziva, dužni su prilikom isticanja kandidatura za članove Savjeta mladih Općine Križ predložiti i zamjenika za svakog kandidata za člana savjeta mladih.

Kandidati za članove Savjeta mladih i njihovi zamjenici, u trenutku podnošenja kandidature za članove Savjeta mladih Općine Križ i njihove zamjenike moraju biti u dobi od navršenih petnaest (15) do navršenih trideset (30) godina s prebivalištem ili boravištem na području Općine Križ.

Prijedlozi ovlaštenih predlagatelja obvezno sadrže sljedeće podatke:

 • naziv i sjedište ovlaštenog predlagatelja
 • podatke o kandidatu (ime i prezime, datum i godina rođenja, OIB, prebivalište ili boravište)
 • obrazloženje prijedloga

Pisani i obrazloženi prijedlozi ovlaštenih predlagatelja zajedno sa potpisanim Izjavama o prihvaćanju kandidature svakog pojedinog kandidata (člana i zamjenika člana) dostavljaju se osobno u općinsku upravu Općine Križ ili poštom na adresu: Općina Križ, Trg Svetog Križa 5, 10314 Križ, Odbor za izbor i imenovanja Općinskog vijeća Općine Križ, s naznakom: Prijedlog kandidata za izbor članova Savjeta mladih Općine Križ  i njihovih zamjenika.

Prijedlog kandidata i njihovih zamjenika koji je nepravovremen, nepotpun ili nepravilno sastavljen neće se razmatrati.

Rok za dostavu prijedloga je 15 dana od objave ovog javnog poziva na internetskoj stranici Općine Križ www.opcina-kriz.hr.

Odbor za izbor i imenovanja Općinskog vijeća Općine Križ obaviti će provjeru formalnih uvjeta prijavljenih kandidata te u roku od 15 dana od isteka roka za podnošenje prijava, sastaviti izvješće o provjeri formalnih uvjeta, te utvrditi popis važećih kandidatura.

Izvješće o provjeri formalnih uvjeta i popis važećih kandidatura Odbor za izbor i imenovanja dostavlja Općinskom vijeću Općine Križ i objavljuje se na internetskoj stranici Općine Križ.

Općinsko vijeće Općine Križ na prvoj sjednici od dana objave popisa važećih kandidatura za izbor članova Savjeta mladih Općine Križ i njihovih zamjenika, raspravlja izvješće o provjeri formalnih uvjeta i s popisa važećih kandidatura za članove Savjeta mladih Općine Križ i njihovih zamjenika, tajnim glasovanjem bira članove Savjeta mladih Općine Križ i njihove zamjenike, na vrijeme od tri godine.

Obrazac za isticanje kandidature za izbor članova savjeta mladih Općine Križ i njihovih zamjenika

Izjava o prihvaćanju kandidature

Popis predlagatelja koji pripadaju neformalnoj skupini mladih

Dan objave Javnog poziva za isticanje kandidature za izbor članova Savjeta mladih Općine Križ i njihovih zamjenika smatra se 5.01.2018. godine (petak), a zadnji rok za dostavu prijedloga sukladno Zakonu o općem upravnom postupku (“Narodne novine” br. 47/09.) je zaključno sa 22.01.2018. godine (ponedjeljak).

Zakjučak o utvrđivanju teksta Javnog poziva za isticanje kandidature za izbor članova Savjeta mladih Općine Križ i njihovih zamjenika

Javni poziv za isticanje kandidature za izbor članova Savjeta mladih Općine Križ i njihovih zamjenika

ODLUKA O OSNIVANJU SAVJETA MLADIH OPĆINE KRIŽ

ZAKON O SAVJETIMA MLADIH

Kićenje centralnog bora u Križu i paljenje lampica

Ovog petka 1. prosinca 2017. godine, od 16 sati Dječji vrtić Križ i Općina Križ pozivaju sve na druženje u centru Križa. Djeca, odgojiteljice i roditelji djece Dječjeg vrtića Križ kititi će centralni bor u Križu ukrasima koje su sami izradili u Dječjem vrtiću. Biti će tu i toplog čaja i kolača, a atmosferu će zagrijati Limena glazba Križ. U 16:30 sati svi zajedno palimo lampice na boru i u parku u Križu.

Svi ste pozvani!

U slučaju ružnog vremena i padalina, događanje se odgađa.

Podsjetimo da će 03.12.2017. godine u nedjelju, nakon Svete mise u 9 sati biti zapaljena prva adventska svijeća.

 

OVOG PETKA 12.05.2017. GODINE SVI U KINO!

Općina Križ u suradnji s 2iFILMOM  nastavlja svoj projekt besplatnih kino projekcija za one najmlađe ali i za odrasle u kinu u Križu. Ovog petka 12.05.2017. godine u 18 sati očekuje vas animirani pustolovni film UPS!Noa je otišao. Povedite mališane da otkriju kako izgleda kada se mali junaci upuste u veliku avanturu jer ne uspiju ući u Noinu arku.

Nakon crtića istog dana od 20 sati pogledajte akcijsku komediju  Full speed ili Obitelj bez kočnica, u kojoj se privrženost i živci testiraju do krajnjih granica kada se mehanizam za održavanje stalne brzine na automobilu pokvari i obitelj punom brzinom juri na ljetni odmor.

http://www.2ifilm.hr/ups_noa_je_otisao/

http://www.2ifilm.hr/full-speed/

 

 

 

 

 

Pozivamo vas na projekciju filma Ma-ma u povodu Međunarodnog dana žena

Općina Križ u suradnji s Udrugom Europa  Donna Hrvatska i Discovery filmom poziva Vas na besplatnu projekciju filma Ma–ma s Penelope Cruz u glavnoj ulozi, u povodu Međunarodnog dana žena, a za  sve žene priprema posebno iznenađenje! Projekcija filma održati će se u srijedu 08.03.2017. godine u 19 sati u Domu kulture Josip Badalić.

U povodu Međunarodnog dana žena, Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić, donio je Zaključak o izdvajanju financijskih sredstava za sufinanciranje projekta Udruge Europa Donna Hrvatska u iznosu od  5.000,00 kuna, u sklopu akcije za borbu protiv raka dojke, te sudjelovanje u akciji „Darujmo ružičasti život“ za kupnju aparata za intraoperativno zračenje koji uvelike pomaže ženama oboljelim od raka dojke.

Riječ je o filmu iz 2016. godine koji govori o Magdi, mladoj ženi, supruzi i majki koja se susreće s dijagnozom raka dojke. Slijedi ustrajna borba mlade žene koja odluči zadržati dijete pod svaku cijenu.

Trajanje: 111 min.
Zemlja:
ŠpanjolskaFrancuska
Redatelj:
Julio Medem
Uloge:
Penélope CruzLuis TosarAsier Etxeandia

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima s područja Općine Križ za školsku/akademsku godinu 2016./2017.

OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE KRIŽ RASPISUJE: Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima s područja Općine Križ za školsku/akademsku godinu 2016./2017.
Natječajem za dodjelu stipendija za školsku/akademsku godinu 2016./2017. učenicima s područja Općine Križ dodijeliti će se 10 (deset) stipendija, a studentima s područja Općine Križ 10 (deset) stipendija i to:
– prema kriteriju izvrsnosti ukupno 8 (osam) stipendija: učenicima 4 (četiri) stipendije u iznosu od =500,00 kn (slovima:petstokuna) mjesečno, a studentima 4 (četiri) stipendije u iznosu od =1.000,00 kn (slovima:tisućukuna) mjesečno;
– dodijeliti će se ukupno 12 (dvanaest) stipendija prema socijalnom kriteriju: učenicima 6 (šest) stipendija u iznosu od =500,00 kn (slovima:petstokuna) mjesečno, a studentima 6 (šest) stipendija u iznosu od =1.000,00 kn (slovima:tisućukuna) mjesečno.
Stipendija prema kriteriju umjetničke darovitosti – Stipendija Milke Trnine dodijeliti će se jednom učeniku ili jednom studentu prema Pravilniku o stipendiranju učenika i studenata s područja Općine Križ („Glasnik Zagrebačke županije“ br. 32/13. i 19/14.), te ako se stipendija dodijeli učeniku tada u iznosu od =500,00 kn (slovima:petstokuna) mjesečno, a ako se stipendija dodijeli studentu tada u iznosu od =1.000,00 kn (slovima:tisućukuna) mjesečno i pripada korisniku deset mjeseci tijekom školske/akademske godine.
Pravo sudjelovanja na natječaju prema kriteriju izvrsnosti imaju učenici srednjih škola i studenti koji udovoljavaju sljedećim uvjetima:
UČENICI:
• da su državljani Republike Hrvatske sa stalnim prebivalištem na području Općine Križ najmanje 1 (jednu) godinu prije dana raspisivanja natječaja
• da su redoviti učenici srednje škole
• da su završili prethodna četiri razreda osnovne škole (učenici prvog razreda srednje škole) s najmanjom prosječnom ocjenom od 4,9 odnosno s jedinstvenom prosječnom ocjenom za prethodne dvije godine školovanja (učenici viših razreda) od najmanje 4,5
• da je ukupni dohodak po članu kućanstva jednak ili manji od 4.000,00 kn.
STUDENTI:
• da su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Općine Križ najmanje 1 (jednu) godinu prije dana raspisivanja natječaja
• da su redoviti studenti
• da nisu stariji od 26 godina
• da su završili srednju školu (studenti prve godine studija) s najmanje prosječnom ocjenom od 4,5 odnosno s jedinstvenom prosječnom ocjenom za prethodne dvije godine školovanja (studenti viših godina) od najmanje 4,0 te da su u prethodnoj godini ostvarili minimalno 50 ECTS bodova.
• da je ukupni dohodak po članu kućanstva jednak ili manji od 4.000,00 kn.
Pravo sudjelovanja na natječaju prema socijalnom kriteriju imaju učenici srednjih škola i studenti koji udovoljavaju sljedećim uvjetima:
UČENICI:
• da su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Općine Križ najmanje 1 (jednu) godinu prije dana raspisivanja natječaja
• da su redoviti učenici srednje škole
• da su završili prethodne dvije godine školovanja s najmanje prosječnom ocjenom od 3,5
• da je ukupni dohodak po članu kućanstva jednak ili manji od 2.500,00 kn.
STUDENTI:
• da su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Općine Križ najmanje 1 (jednu) godinu prije dana raspisivanja natječaja
• da su redoviti studenti
• da nisu stariji od 26 godina
• da su završili prethodne dvije godine školovanja s najmanjom prosječnom ocjenom od 3,5 te da su u prethodnoj godini (studenti viših godišta) ostvarili minimalno 40 ECTS bodova
• da je ukupni dohodak po članu kućanstva jednak ili manji od 2.500,00 kn.
Kriteriji za dodjelu stipendija utvrđeni su Pravilnikom o stipendiranju učenika i studenata s područja Općine Križ („Glasnik Zagrebačke županije“ br. 32/13. i 19/14.).
Prijave na natječaj podnose se isključivo na obrascima koji se mogu preuzeti u prostorijama općinske uprave u Križu, Trg Svetog Križa 5 ili na službenim web stranicama Općine Križ, www.opcina-kriz.hr.
Uz prijavu je potrebno priložiti sljedeće dokumente:
• osobna iskaznica ili domovnica (preslika)
• potvrda obrazovne ustanove o upisu na redovno školovanje
• preslika svjedodžbe četiri prethodna razreda škole za učenike prvih razreda srednje škole i preslika svjedodžbe dva prethodna razreda škole za drugi, treći i četvrti razred škole
• preslika svjedodžbe svih razreda srednje škole za studente prve godine i preslika svjedodžbe četvrtog razreda srednje škole i potvrda obrazovne ustanove o ostvarenom prosjeku ocjena prve godine studija za studente druge godine studija, a za studente viših godina studija, preslika potvrde obrazovne ustanove o ostvarenom prosjeku ocjena prethodne dvije godine studija.
• izjava o članovima zajedničkog domaćinstva (na obrascu Prijave) te preslika osobne iskaznice članova domaćinstva
• potvrde o mjesečnim primanjima svih članova domaćinstva za razdoblje od 3 (tri) mjeseca koja prethode natječaju
• uvjerenje Porezne uprave o prihodima druge naravi (ukoliko postoje)
• uvjerenje Zavoda za zapošljavanje za nezaposlene članove domaćinstva
• dokaze o postignućima na natječajima i priznanjima
• dokaze o posebnim obiteljskim prilikama (dijete bez jednog ili oba roditelja, dokazi o invalidnosti)
Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija objavljuje se na internet stranici Općine Križ te oglasnoj ploči Općine Križ u roku do 30 dana od dana isteka roka za podnošenje zahtjeva za dodjelu stipendija. U roku od 8 dana od dana objavljivanja prijedloga liste svaki kandidat može podnijeti pisani prigovor na listu Općinskom načelniku Općine Križ.
Općinski načelnik donosi odluku o prigovoru u roku 8 dana od dana isteka roka za podnošenje prigovora.
Odluka o prigovoru je konačna.
Nakon isteka rokova za podnošenje prigovora i odluke o prigovorima, Povjerenstvo za dodjelu stipendija utvrđuje konačnu listu kandidata koju prosljeđuje Općinskom vijeću Općine Križ koje donosi odluku o dodjeli stipendija.
Odluka Općinskog vijeća o dodjeli stipendija je konačna.
Natječaj će biti objavljen 29.09.2016. godine (četvrtak), na internet stranici Općine Križ, lokalnom radiju te oglasnoj ploči Općine Križ, a rok za podnošenje prijava na natječaj s propisanom dokumentacijom je 15 (petnaest) dana od dana objave natječaja, odnosno do zaključno s danom 14.10.2016. godine (petak) na adresu:
Općina Križ
Povjerenstvo za dodjelu stipendija
Trg Svetog Križa 5
10314 Križ

PRIJAVNI OBRAZAC STIPENDIJE UČENICI 206.-2017.
PRIJAVNI OBRAZAC STIPENDIJA STUDENTI 2016.-2017.
Odluka-o-broju-stipendista-i-visini-stipendija-2016.-2017.

http://www.opcina-kriz.hr/kriz/drustvene-djelatnosti/skolstvo

U PARKU U KRIŽU POSTAVLJENO 29 NOVIH KLUPA

Svake godine, postepeno, Općina Križ izdvaja sredstva za uređenje kulturno povijesne cjeline koja obuhvaća centar Križa. Nakon što su protekle godine uređene stare stepenice u parku, a koje spadaju pod djelomičnu zaštitu povijesnih struktura, ovih je dana u parku u Križu postavljeno 29 novih klupa čija je nabava i postavljanje koštalo oko 75.000,00 kn.

Ne mijenjajući vizure stoljetnog parka odnosno kulturno povijesne cjeline, malo po malo on poprima suvremeniji izgled. U dijelu parka postavljeni su i novi koševi za smeće, a sljedeće se planira urediti i paviljon u donjem dijelu parka.

U narednom periodu planira se posvetiti i uređenju parka u naselju Novoselec za čije je uređenje izrađeno idejno rješenje te je napravljen pregled, popisivanje i inventarizaciju drveća. Cjelokupno uređenje tog parka, inače u vlasništvu Drvne industrije Novoselec, vrlo je skup projekt koji može koštati i do 3 milijuna kuna te se planira raditi u etapama.

 

Nakon 30 godina nabavljena nova tuba za limenu glazbu DVD-a Križ

Temeljem Javnog poziva za dodjelu potpora za financiranje programa nabave opreme za rad kulturno-umjetničkim udrugama članicama Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Zagrebačke županije u 2020. godini, Limena glazba DVD-a Križ krajem protekle godine  ostvarila je nepovratna sredstva u iznosu od 6.500,00 kn te je uz dodatnu financijsku pomoć uz pomoć Općine Križ kupila gotovo 20.000,00 kn vrijednu TUBU B MTP 2000 KORPUS 425MM. Limena glazba poslala nam je fotografije ovog vrijednog instrumenta koji im mnogo znači za kvalitetu daljnjeg rada. Ujedno se i zahvaljuju načelniku Marku Magdiću, Općini Križ i Zagrebačkoj županiji što je nakon dugogodišnje potrebe konačno nabavljena nova tuba te pozivaju sve zainteresirane nove članove da im se priključe u radu čim to epidemiološke mjere dozvole.

OBAVIJEST – Općinsko izborno povjerenstvo Općine Križ

Zainteresirani za rad na dužnosti PREDSJEDNIKA I POTPREDSJEDNIKA BIRAČKOG ODBORA na Lokalnim izborima 2021. godine, koji će se održati 16. 05. 2021. godine, mogu se prijaviti putem elektroničke pošte:

oip.kriz@izbori.hr

i to popunjavajući obrazac OL-6 Izjava o prihvaćanju dužnosti predsjednika/potpredsjednika biračkog odbora za provedbu lokalnih izbora.

6._OL-6

www.izbori.hr

Raspored po biračkim mjestima i dužnost na koju će izabrani kandidati biti imenovani (predsjednik ili potpredsjednik)  odrediti će Općinsko izborno povjerenstvo Općine Križ, stoga se predlaže da se iste rubrike u obrascu OL-6 ne popunjavaju.

Prijava putem popunjavanja obrasca OL-6 ne obvezuje Općinsko izborno povjerenstvo na imenovanje svih prijavljenih osoba.

PREDSJEDNICI I POTPREDSJEDNICI NE SMIJU BITI KANDIDATI NA IZBORIMA I NE SMIJU BITI ČLANOVI NITI JEDNE POLITIČKE STRANKE (čl. 42. st. 8. Zakona o lokalnim izborima)!!!!

Prijave se zaprimaju do zaključno s danom 22. travnja 2021. godine.

VAŽNA NAPOMENA:

ČLANOVE BIRAČKIH ODBORA I NJIHOVE ZAMJENIKE

određuju političke stranke, stoga se zainteresirani za rad u biračkom odboru na mjestu člana i zamjenika člana trebaju obratiti političkim strankama, a ne Općinskom izbornom povjerenstvu, jer Povjerenstvo nije nadležno za određivanje članova i zamjenika članova biračkih odbora!!!!!

 

 

 

 

PRIOPĆENJE OPĆINSKOG IZBORNOG POVJERENSTVA OPĆINE KRIŽ od 15. travnja 2021. godine

RASPISANI LOKALNI IZBORI

U Narodnim novinama br. 39/21 od 14. 04. 2021. godine objavljene su te su dana 15. 04. 2021. godine stupile na snagu Odluke Vlade Republike Hrvatske o raspisivanju izbora za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave; za općinske načelnike, gradonačelnike i župane te njihove zamjenike kao i za zamjenike općinskih načelnika, gradonačelnika i župana iz reda pripadnika nacionalnih manjina, odnosno iz reda pripadnika hrvatskog naroda.

Za dan provedbe izbora određena je nedjelja, 16. svibnja 2021. godine.

Rokovi teku od 16. travnja 2021. godine u 00:00 sati.

 

BIRAČKO PRAVO

Biračko pravo imaju hrvatski državljani s navršenih 18 godina života; /birači/.

Pravo birati članove predstavničkog tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te birati općinskog načelnika, gradonačelnika i župana i njihove zamjenike imaju birači koji imaju prebivalište na području jedinice za čija se tijela izbori provode.

Članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te birati općinskog načelnika, gradonačelnika i župana i njihove zamjenike imaju pravo birati i državljani drugih država članica Europske unije, u skladu s posebnim zakonom.

Biračko pravo se ostvaruje na neposrednim izborima tajnim glasovanjem.

 

————————– OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE KRIŽ————————-

U Općinsko vijeće Općine Križ bira se 13 članova.

Za člana Općinskog vijeća Općine Križ ima pravo biti biran birač koji na dan stupanja na snagu odluke o raspisivanju izbora ima prijavljeno prebivalište na području Općine Križ.

Za člana Općinskog vijeća Općine Križ ima pravo biti biran državljanin drugih država Europske unije, u skladu s posebnim zakonom.
BROJ POTPISA POTREBAN ZA KANDIDIRANJE ČLANOVA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE KRIŽ

Kada jedna te dvije ili više POLITIČKIH STRANAKA predlažu kandidacijsku listu za izbor članova Općinskog vijeća Općine Križ, predlaganje nije uvjetovano  prikupljenim potpisima birača. 

Najmanje 180 potpisa birača

dužni su prikupiti BIRAČI odnosno ovlašteni predlagatelji kada predlažu KANDIDACIJSKU LISTU GRUPE BIRAČA za izbor članova Općinskog vijeća Općine Križ.

 

————————-OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE KRIŽ———————–

Za Općinskog načelnika Općine Križ ima pravo biti biran birač koji na dan stupanja na snagu odluke o raspisivanju izbora ima prijavljeno prebivalište na području Općine Križ.

U Općini Križ, Općinski načelnik Općine Križ nema zamjenika.
BROJ POTPISA POTREBAN ZA KANDIDIRANJE ZA IZBOR  OPĆINSKOG NAČELNIKA OPĆINE KRIŽ

Potpise birača za predlaganje kandidata ZA IZBOR OPĆINSKOG NAČELNIKA Općine Križ DUŽNI SU PRIKUPITI I POLITIČKE STRANKE I BIRAČI i to najmanje po 250 potpisa birača za pravovaljanost svake kandidature za općinskog načelnika.
KANDIDIRANJE

Ovlašteni predlagatelji kandidacijskih lista i kandidata su političke stranke i birači.

Prijedlozi kandidacijskih lista za izbor članova Općinskog vijeća Općine Križ i prijedlozi kandidatura za Općinskog načelnika Općine Križ moraju prispjeti Općinskom izbornom povjerenstvu Općine Križ u roku od 14 dana od dana stupanja na snagu odluke o raspisivanju izbora, dakle do

 1. travnja 2021. godine do 24:00 sata.

Prijedlozi kandidacijskih lista i kandidata, očitovanja o prihvaćanju kandidature, obrasci za prikupljanje potpisa birača, obavijesti o otvaranju posebnih računa za financiranje izborne promidžbe i drugo, podnose se isključivo na obrascima čiji sadržaj i oblik propisuje Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske.

 

Izborne sudionike upućujemo na internetsku stranicu Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske

www.izbori.hr

na kojoj su objavljene Obvezatne upute, priopćenja, obavijesti i upute Državnog izbornog povjerenstva vezane uz propisane rokove, obrasce, redoslijed izbornih radnji, financiranje izborne promidžbe i drugo vezano uz izborni postupak i provedbu izbora.

Napominjemo da će obrasci za provedbu kandidacijskog postupka biti dostupni na navedenoj internetskoj stranici Državnog izbornog povjerenstva od 16. travnja 2021. godine u 00:00 sati.

 

OPĆINSKO IZBORNO POVJERENSTVO OPĆINE KRIŽ /OIP/

Županijsko izborno povjerenstvo Zagrebačke županije imenovalo je stalni sastav Općinskog izbornog povjerenstva Općine Križ, čija je nadležnost propisana odredbama Zakona o lokalnim izborima („Narodne novine“ br. 144/12, 121/16, 98/19, 42/20, 144/20 i 37/21).

SJEDIŠTE OPĆINSKOG IZBORNOG POVJERENSTVA Općine Križ je u Općini Križ, Trg Svetog Križa 5, Križ.

KONTAKT PODACI OIP-a

Telefon u sjedištu: 01/ 2831 525

Adresa elektroničke pošte: oip.kriz@izbori.hr

 

Stalni sastav Općinskog izbornog povjerenstva Općine Križ i kontakt telefoni:

1.     LIDIJA BAHLEN 091 2824 540
2.     ISKRA GUDAN PODVOREC 091 5352 882
3.     TIHANA OZVAČIĆ 099 2730 738
4.     JASMINA ŠTIMAC BOSANKIĆ 095 3906 652
5.     MATEA BULKA 098 1772 352
6.     MARKO DOKMANIĆ 098 491 190

 

KONTAKTI OSOBA NADLEŽNIH ZA NADZOR FINANCIRANJA IZBORNE PROMIDŽBE

7.     ISKRA GUDAN PODVOREC 091 5352 882
Članica stručnog tima za izvršenje obveza u provedbi nadzora financiranja izborne promidžbe

8.      NADA HORVAT

 

091 2824 502

 

OIP poziva sve zainteresirane podnositelje kandidacijskih lista i kandidatura za Općinsko vijeće Općine Križ i Općinskog načelnika Općine Križ da kontaktiraju Općinsko izborno povjerenstvo Općine Križ za sva pitanja vezana uz postupak kandidiranja, kako bi se na vrijeme otklonili eventualni nedostaci, možebitne zabune i pogreške.

OVJERE OČITOVANJA O PRIHVAĆANJU KANDIDATURE

Svaki kandidat na kandidacijskoj listi za izbor članova općinskog vijeća i svaki kandidat za općinskog načelnika mora Očitovanje o prihvaćanju kandidature, dano na propisanom obrascu, osobnim dolaskom, uz predočenje dokumenta o identitetu, ovjeriti kod javnog bilježnika ili nadležnog izbornog povjerenstva.

Ovjera očitovanja o prihvaćanju kandidature od strane Općinskog izbornog povjerenstva Općine Križ obavlja se u sjedištu Općinskog izbornog povjerenstva, u naznačeno radno vrijeme i vrijeme dežurstva, bez naknade.
POTVRDE O PODACIMA IZ KAZNENE EVIDENCIJE

Svaki predloženi kandidat na kandidacijskoj listi, kao i svaki kandidat za općinskog načelnika mora za sebe ishoditi potvrdu o podacima iz kaznene evidencije Ministarstva pravosuđa i uprave.

RADNO VRIJEME I DEŽURSTVA OPĆINSKOG IZBORNOG POVJERENSTVA u sjedištu

 1. 04. 2021. godine (petak) …………od 8,00 do 14,00 sati
 2. 04. 2021. godine (subota)…………od 10,00 do 12,00 sati
 3. 04. 2021. godine (nedjelja)………..od 10,00 do 12,00 sati
 4. 04. 2021. godine (ponedjeljak)……od 8,00 do 16,00 sati
 5. 04. 2021. godine (utorak)…………od 8,00 do 16,00 sati
 6. 04. 2021. godine (srijeda)………..od 8,00 do 16,00 sati
 7. 04. 2021. godine (četvrtak)……….od 8,00 do 16,00 sati
 8. 04. 2021. godine (petak)………….od 8,00 do 16,00 sati
 9. 04. 2021. godine (subota)………..od 10,00 do 12,00 sati
 10. 04. 2021. godine (nedjelja)………od 10,00 do 12,00 sati
 11. 04. 2021. godine (ponedjeljak)…..od 8,00 do 20,00 sati
 12. 04. 2021. godine (utorak)………..od 8,00 do 20,00 sati
 13. 04. 2021. godine (srijeda)………..od 8,00 do 20,00 sati
 14. 04. 2021. godine (četvrtak)………od 8,00 do 24,00 sati.

 

OBILJEŽAVANJE DANA PLANETE ZEMLJE

U povodu obilježavanja Dana Planeta Zemlje 22. travnja, održati će se izložba u organizaciji Udruge Ženske ruke iz Križa kojom će se predstaviti radovi od recikliranog papira vrijednih ruku Dragice Sopjan iz Novoselca.
Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, izložbu pod nazivom „Recikliranje nije gnjavaža“ moći će se pogledati svaki dan u radno vrijeme Knjižnice i čitaonice Križ i to od 20. travnja 2021. godine.
U tjednu kada se obilježava Dan Planeta Zemlje, a u cilju isticanja važnosti očuvanja našeg planeta i nužnosti recikliranja, Općina Križ svim posjetiteljima izložbe i korisnicima Knjižnice i čitaonice Križ dijeliti će i edukativnu brošuru pod nazivom „Nauči osnovno: upotrijebi ponovno!“ Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Katalog izlozba sopjan

LAG “Moslavina” objavio natječaj za OPG-ove

LAG “Moslavina” objavio je 8. travnja 2021. godine 6. LAG Natječaj iz LRS – 2. objava za TO 1.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” (sukladan TO 4.1.1. iz PRR).

Rok za podnošenje prijave projekata biti će od 26.4.2021. do 27.5.2021. godine. Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom LAG Natječaju iznosi 810.251,59 HRK, a visina potpore po nositelju projekta iznosi od 5.000 € do 20.000 €.  Intenzitet potpore iznosi do 50% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta, a za mlade poljoprivrednike koji zadovoljavaju uvjete navedene u Natječaju definirane kao nositelji projekta ovog tipa operacije, intenzitet potpore uvećava se za još 20%.  Sve informacije vezane uz prihvatljivost i ostale potrebne informacije  mogu se pronaći u LAG Natječaju.

Objava natječaja nalazi se na sljedećem linku:

NATJEČAJ TO 1.1.1. (sukladan TO 4.1.1.) | LAG Moslavina (lag-moslavina.hr)

OBAVIJEST GRAĐANIMA

OBAVIJEST GRAĐANIMA o radovima asfaltiranja kolnika u naselju Bunjani

o             U cilju što kvalitetnijeg rješavanja pitanja dotrajalih prometnica na svom području, Općinski načelnik Općine Križ pregovarao je s predstavnicima Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije, a rezultat pregovora je sanacija kolnika preostalog dijela županijske ceste oznake ŽC 3124 kroz naselje Bunjani odnosno do granice s Gradom Ivanić-Gradom.

o             Očekivani početak radova pripreme za asfaltiranje navedene ceste je  12. 04. 2021. godine, a cjelokupni radovi trajati će najviše 10 radnih dana. Radovi obuhvaćaju frezanje postojećeg oštećenog nekvalitetnog asfalta, izravnanje površine kolnika, izradu novog habajućeg sloja te uređenje bankina.

o             U vrijeme izvođenja radova biti će djelomično ili u potpunosti onemogućeno prometovanje što će se regulirati prometnim znakovima te pozivamo stanovnike naselja Bunjani da korištenje svojih vozila prilagode i usklade prema dinamici radova asfaltiranja.

o             U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, radovi se mogu produžiti izvan najavljenog roka.

o             Zahvaljujemo na razumijevanju.

Općinski načelnik Općine Križ
Marko Magdić, struč. spec.oec.

Skip to content