DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA I DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE

Općina Križ i ove godine, s velikim pijetetom obilježava Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Vukovar je bio i ostao simbol pobjede te trajni podsjetnik na sve one koji su dali svoj život za Domovinu.

Pozivamo sve da se dostojanstveno, iz svojih domova, 18 studenoga prisjete žrtve Grada heroja te zapale lampion i pridruži nam se u sjećanju na hrvatski ponos Grad Vukovar.

Općina Križ i ove godine ugostila je i otpratila nekolicinu biciklista koji sudjeluju u akciji Biciklom za Vukovar u sklopu koje desetu godinu za redom prevaljuju put dug 300 km od Zagreba do Vukovara.

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježit će se prigodno i u Osnovnoj školi Milke Trnine Križ te u Dječjim vrtiću Križ.

Već tradicionalno, Velečasni Božo Pinjuh u Župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Križu 18. studenoga 2021. godine u 17:40 sati služiti će Svetu misu i kratko klanjanje te moliti za sve branitelje u znak sjećanja na žrtvu Vukovara. Zvona naše Župne crkve u 18 sati i 11 minuta, u sklopu hvale vrijedne akcije „ZVON za Vukovar“, zajedno s mnogim crkvenim zvonima u Hrvatskoj zazvoniti će u znak sjećanja na žrtve Vukovara.

Valentinovo uz besplatan koncert Damira Kedže

Općina Križ ove je godine za sve zaljubljene pripremila pravu glazbenu poslasticu. Na samo Valentinovo, 14. veljače 2019. godine (četvrtak), s početkom u 19 sati, u Domu kulture Josip Badalić, Damir Kedžo održat će koncert uz pratnju gitare te otpjevati neke od svojih najljepših ljubavnih balada među kojima i najnoviji hit, pjesmu Srce mi umire za njom.
Koncert je besplatan!

Božićna i novogodišnja čestitka

Drage sugrađanke i sugrađani,

na kraju ove godine od srca zahvaljujem na povjerenju i potpori koju nam pružate u cilju ostvarenje zadanih ciljeva. Puni nade ulazimo u novu godinu sa željom da se nastavi sve što je dobro te da svu snagu usmjerimo prema boljitku naše Općine. Božićni blagdani vrijeme su obiteljskog okupljanja i prijateljskih susreta. U ove blagdanske dane pozvani smo živjeti u duhu međusobnog uvažavanja, solidarnosti, razumijevanja, dobrote i ljubavi. S tom nadom i vjerom svim ljudima dobre volje želim blagoslovljen Božić, a u Novoj 2019. godini obilje zdravlja, sreće i uspjeha.

Vaš načelnik,
Marko Magdić, struč. spec. oec.

U prodaji ulaznice za predstavu Sladoled Teatra Gavran

Općina Križ u suradnji s Teatrom Gavran  ovoga puta predstavlja vam odlučnu komediju Mire Gavrana pod nazivom Sladoled. Glavne uloge igraju Ana Vilenica i Mladena Gavran koje igraju majku i kći čiji se uzajamni odnos i odnos prema muškarcima koji su ih sudbinski odredili opisuje kroz dinamične i humoristične scene. Zašto predstava nosi ime Sladoled, neka ostane tajna koju će te saznati ako dođete na predstavu 20.04.2018. godine u petak s početkom u 20 sati u Domu kulture Josip Badalić Križ.

Ulaznice po cijeni od 30 kn možete kupiti u Knjižnici i čitaonici Križ, ali i uoči predstave.

Sladoled-programska OK

 

JAVNI POZIV za isticanje kandidature za izbor članova Savjeta mladih Općine Križ i njihovih zamjenika

Na temelju Zaključka Općinskog vijeća Općine Križ o utvrđivanju teksta Javnog poziva za isticanje kandidature za izbor članova Savjeta mladih Općine Križ i njihovih zamjenika (KLASA: 021-01/17-01/05 URBROJ: 238/16-01-17-1 od 18. 12. 2017. godine), objavljuje se JAVNI POZIV za isticanje kandidature za izbor članova Savjeta mladih Općine Križ i njihovih zamjenika

Kandidature za članove Savjeta mladih Općine Križ i njihove zamjenike temeljem Javnog poziva mogu istaći udruge koje su sukladno statutu ciljno i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima i za mlade, učenička vijeća, studentski zborovi, podmladci političkih stranaka i neformalnih skupina mladih (skupina od najmanje 20 mladih), sa sjedištem ili boravištem na području Općine Križ.

Ovlašteni predlagatelji kandidature za članove Savjeta mladih Općine Križ i njihove zamjenike temeljem Javnog poziva, dužni su prilikom isticanja kandidatura za članove Savjeta mladih Općine Križ predložiti i zamjenika za svakog kandidata za člana savjeta mladih.

Kandidati za članove Savjeta mladih i njihovi zamjenici, u trenutku podnošenja kandidature za članove Savjeta mladih Općine Križ i njihove zamjenike moraju biti u dobi od navršenih petnaest (15) do navršenih trideset (30) godina s prebivalištem ili boravištem na području Općine Križ.

Prijedlozi ovlaštenih predlagatelja obvezno sadrže sljedeće podatke:

  • naziv i sjedište ovlaštenog predlagatelja
  • podatke o kandidatu (ime i prezime, datum i godina rođenja, OIB, prebivalište ili boravište)
  • obrazloženje prijedloga

Pisani i obrazloženi prijedlozi ovlaštenih predlagatelja zajedno sa potpisanim Izjavama o prihvaćanju kandidature svakog pojedinog kandidata (člana i zamjenika člana) dostavljaju se osobno u općinsku upravu Općine Križ ili poštom na adresu: Općina Križ, Trg Svetog Križa 5, 10314 Križ, Odbor za izbor i imenovanja Općinskog vijeća Općine Križ, s naznakom: Prijedlog kandidata za izbor članova Savjeta mladih Općine Križ  i njihovih zamjenika.

Prijedlog kandidata i njihovih zamjenika koji je nepravovremen, nepotpun ili nepravilno sastavljen neće se razmatrati.

Rok za dostavu prijedloga je 15 dana od objave ovog javnog poziva na internetskoj stranici Općine Križ www.opcina-kriz.hr.

Odbor za izbor i imenovanja Općinskog vijeća Općine Križ obaviti će provjeru formalnih uvjeta prijavljenih kandidata te u roku od 15 dana od isteka roka za podnošenje prijava, sastaviti izvješće o provjeri formalnih uvjeta, te utvrditi popis važećih kandidatura.

Izvješće o provjeri formalnih uvjeta i popis važećih kandidatura Odbor za izbor i imenovanja dostavlja Općinskom vijeću Općine Križ i objavljuje se na internetskoj stranici Općine Križ.

Općinsko vijeće Općine Križ na prvoj sjednici od dana objave popisa važećih kandidatura za izbor članova Savjeta mladih Općine Križ i njihovih zamjenika, raspravlja izvješće o provjeri formalnih uvjeta i s popisa važećih kandidatura za članove Savjeta mladih Općine Križ i njihovih zamjenika, tajnim glasovanjem bira članove Savjeta mladih Općine Križ i njihove zamjenike, na vrijeme od tri godine.

Obrazac za isticanje kandidature za izbor članova savjeta mladih Općine Križ i njihovih zamjenika

Izjava o prihvaćanju kandidature

Popis predlagatelja koji pripadaju neformalnoj skupini mladih

Dan objave Javnog poziva za isticanje kandidature za izbor članova Savjeta mladih Općine Križ i njihovih zamjenika smatra se 5.01.2018. godine (petak), a zadnji rok za dostavu prijedloga sukladno Zakonu o općem upravnom postupku (“Narodne novine” br. 47/09.) je zaključno sa 22.01.2018. godine (ponedjeljak).

Zakjučak o utvrđivanju teksta Javnog poziva za isticanje kandidature za izbor članova Savjeta mladih Općine Križ i njihovih zamjenika

Javni poziv za isticanje kandidature za izbor članova Savjeta mladih Općine Križ i njihovih zamjenika

ODLUKA O OSNIVANJU SAVJETA MLADIH OPĆINE KRIŽ

ZAKON O SAVJETIMA MLADIH

Kićenje centralnog bora u Križu i paljenje lampica

Ovog petka 1. prosinca 2017. godine, od 16 sati Dječji vrtić Križ i Općina Križ pozivaju sve na druženje u centru Križa. Djeca, odgojiteljice i roditelji djece Dječjeg vrtića Križ kititi će centralni bor u Križu ukrasima koje su sami izradili u Dječjem vrtiću. Biti će tu i toplog čaja i kolača, a atmosferu će zagrijati Limena glazba Križ. U 16:30 sati svi zajedno palimo lampice na boru i u parku u Križu.

Svi ste pozvani!

U slučaju ružnog vremena i padalina, događanje se odgađa.

Podsjetimo da će 03.12.2017. godine u nedjelju, nakon Svete mise u 9 sati biti zapaljena prva adventska svijeća.

 

OVOG PETKA 12.05.2017. GODINE SVI U KINO!

Općina Križ u suradnji s 2iFILMOM  nastavlja svoj projekt besplatnih kino projekcija za one najmlađe ali i za odrasle u kinu u Križu. Ovog petka 12.05.2017. godine u 18 sati očekuje vas animirani pustolovni film UPS!Noa je otišao. Povedite mališane da otkriju kako izgleda kada se mali junaci upuste u veliku avanturu jer ne uspiju ući u Noinu arku.

Nakon crtića istog dana od 20 sati pogledajte akcijsku komediju  Full speed ili Obitelj bez kočnica, u kojoj se privrženost i živci testiraju do krajnjih granica kada se mehanizam za održavanje stalne brzine na automobilu pokvari i obitelj punom brzinom juri na ljetni odmor.

http://www.2ifilm.hr/ups_noa_je_otisao/

http://www.2ifilm.hr/full-speed/

 

 

 

 

 

Pozivamo vas na projekciju filma Ma-ma u povodu Međunarodnog dana žena

Općina Križ u suradnji s Udrugom Europa  Donna Hrvatska i Discovery filmom poziva Vas na besplatnu projekciju filma Ma–ma s Penelope Cruz u glavnoj ulozi, u povodu Međunarodnog dana žena, a za  sve žene priprema posebno iznenađenje! Projekcija filma održati će se u srijedu 08.03.2017. godine u 19 sati u Domu kulture Josip Badalić.

U povodu Međunarodnog dana žena, Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić, donio je Zaključak o izdvajanju financijskih sredstava za sufinanciranje projekta Udruge Europa Donna Hrvatska u iznosu od  5.000,00 kuna, u sklopu akcije za borbu protiv raka dojke, te sudjelovanje u akciji „Darujmo ružičasti život“ za kupnju aparata za intraoperativno zračenje koji uvelike pomaže ženama oboljelim od raka dojke.

Riječ je o filmu iz 2016. godine koji govori o Magdi, mladoj ženi, supruzi i majki koja se susreće s dijagnozom raka dojke. Slijedi ustrajna borba mlade žene koja odluči zadržati dijete pod svaku cijenu.

Trajanje: 111 min.
Zemlja:
ŠpanjolskaFrancuska
Redatelj:
Julio Medem
Uloge:
Penélope CruzLuis TosarAsier Etxeandia

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima s područja Općine Križ za školsku/akademsku godinu 2016./2017.

OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE KRIŽ RASPISUJE: Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima s područja Općine Križ za školsku/akademsku godinu 2016./2017.
Natječajem za dodjelu stipendija za školsku/akademsku godinu 2016./2017. učenicima s područja Općine Križ dodijeliti će se 10 (deset) stipendija, a studentima s područja Općine Križ 10 (deset) stipendija i to:
– prema kriteriju izvrsnosti ukupno 8 (osam) stipendija: učenicima 4 (četiri) stipendije u iznosu od =500,00 kn (slovima:petstokuna) mjesečno, a studentima 4 (četiri) stipendije u iznosu od =1.000,00 kn (slovima:tisućukuna) mjesečno;
– dodijeliti će se ukupno 12 (dvanaest) stipendija prema socijalnom kriteriju: učenicima 6 (šest) stipendija u iznosu od =500,00 kn (slovima:petstokuna) mjesečno, a studentima 6 (šest) stipendija u iznosu od =1.000,00 kn (slovima:tisućukuna) mjesečno.
Stipendija prema kriteriju umjetničke darovitosti – Stipendija Milke Trnine dodijeliti će se jednom učeniku ili jednom studentu prema Pravilniku o stipendiranju učenika i studenata s područja Općine Križ („Glasnik Zagrebačke županije“ br. 32/13. i 19/14.), te ako se stipendija dodijeli učeniku tada u iznosu od =500,00 kn (slovima:petstokuna) mjesečno, a ako se stipendija dodijeli studentu tada u iznosu od =1.000,00 kn (slovima:tisućukuna) mjesečno i pripada korisniku deset mjeseci tijekom školske/akademske godine.
Pravo sudjelovanja na natječaju prema kriteriju izvrsnosti imaju učenici srednjih škola i studenti koji udovoljavaju sljedećim uvjetima:
UČENICI:
• da su državljani Republike Hrvatske sa stalnim prebivalištem na području Općine Križ najmanje 1 (jednu) godinu prije dana raspisivanja natječaja
• da su redoviti učenici srednje škole
• da su završili prethodna četiri razreda osnovne škole (učenici prvog razreda srednje škole) s najmanjom prosječnom ocjenom od 4,9 odnosno s jedinstvenom prosječnom ocjenom za prethodne dvije godine školovanja (učenici viših razreda) od najmanje 4,5
• da je ukupni dohodak po članu kućanstva jednak ili manji od 4.000,00 kn.
STUDENTI:
• da su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Općine Križ najmanje 1 (jednu) godinu prije dana raspisivanja natječaja
• da su redoviti studenti
• da nisu stariji od 26 godina
• da su završili srednju školu (studenti prve godine studija) s najmanje prosječnom ocjenom od 4,5 odnosno s jedinstvenom prosječnom ocjenom za prethodne dvije godine školovanja (studenti viših godina) od najmanje 4,0 te da su u prethodnoj godini ostvarili minimalno 50 ECTS bodova.
• da je ukupni dohodak po članu kućanstva jednak ili manji od 4.000,00 kn.
Pravo sudjelovanja na natječaju prema socijalnom kriteriju imaju učenici srednjih škola i studenti koji udovoljavaju sljedećim uvjetima:
UČENICI:
• da su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Općine Križ najmanje 1 (jednu) godinu prije dana raspisivanja natječaja
• da su redoviti učenici srednje škole
• da su završili prethodne dvije godine školovanja s najmanje prosječnom ocjenom od 3,5
• da je ukupni dohodak po članu kućanstva jednak ili manji od 2.500,00 kn.
STUDENTI:
• da su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Općine Križ najmanje 1 (jednu) godinu prije dana raspisivanja natječaja
• da su redoviti studenti
• da nisu stariji od 26 godina
• da su završili prethodne dvije godine školovanja s najmanjom prosječnom ocjenom od 3,5 te da su u prethodnoj godini (studenti viših godišta) ostvarili minimalno 40 ECTS bodova
• da je ukupni dohodak po članu kućanstva jednak ili manji od 2.500,00 kn.
Kriteriji za dodjelu stipendija utvrđeni su Pravilnikom o stipendiranju učenika i studenata s područja Općine Križ („Glasnik Zagrebačke županije“ br. 32/13. i 19/14.).
Prijave na natječaj podnose se isključivo na obrascima koji se mogu preuzeti u prostorijama općinske uprave u Križu, Trg Svetog Križa 5 ili na službenim web stranicama Općine Križ, www.opcina-kriz.hr.
Uz prijavu je potrebno priložiti sljedeće dokumente:
• osobna iskaznica ili domovnica (preslika)
• potvrda obrazovne ustanove o upisu na redovno školovanje
• preslika svjedodžbe četiri prethodna razreda škole za učenike prvih razreda srednje škole i preslika svjedodžbe dva prethodna razreda škole za drugi, treći i četvrti razred škole
• preslika svjedodžbe svih razreda srednje škole za studente prve godine i preslika svjedodžbe četvrtog razreda srednje škole i potvrda obrazovne ustanove o ostvarenom prosjeku ocjena prve godine studija za studente druge godine studija, a za studente viših godina studija, preslika potvrde obrazovne ustanove o ostvarenom prosjeku ocjena prethodne dvije godine studija.
• izjava o članovima zajedničkog domaćinstva (na obrascu Prijave) te preslika osobne iskaznice članova domaćinstva
• potvrde o mjesečnim primanjima svih članova domaćinstva za razdoblje od 3 (tri) mjeseca koja prethode natječaju
• uvjerenje Porezne uprave o prihodima druge naravi (ukoliko postoje)
• uvjerenje Zavoda za zapošljavanje za nezaposlene članove domaćinstva
• dokaze o postignućima na natječajima i priznanjima
• dokaze o posebnim obiteljskim prilikama (dijete bez jednog ili oba roditelja, dokazi o invalidnosti)
Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija objavljuje se na internet stranici Općine Križ te oglasnoj ploči Općine Križ u roku do 30 dana od dana isteka roka za podnošenje zahtjeva za dodjelu stipendija. U roku od 8 dana od dana objavljivanja prijedloga liste svaki kandidat može podnijeti pisani prigovor na listu Općinskom načelniku Općine Križ.
Općinski načelnik donosi odluku o prigovoru u roku 8 dana od dana isteka roka za podnošenje prigovora.
Odluka o prigovoru je konačna.
Nakon isteka rokova za podnošenje prigovora i odluke o prigovorima, Povjerenstvo za dodjelu stipendija utvrđuje konačnu listu kandidata koju prosljeđuje Općinskom vijeću Općine Križ koje donosi odluku o dodjeli stipendija.
Odluka Općinskog vijeća o dodjeli stipendija je konačna.
Natječaj će biti objavljen 29.09.2016. godine (četvrtak), na internet stranici Općine Križ, lokalnom radiju te oglasnoj ploči Općine Križ, a rok za podnošenje prijava na natječaj s propisanom dokumentacijom je 15 (petnaest) dana od dana objave natječaja, odnosno do zaključno s danom 14.10.2016. godine (petak) na adresu:
Općina Križ
Povjerenstvo za dodjelu stipendija
Trg Svetog Križa 5
10314 Križ

PRIJAVNI OBRAZAC STIPENDIJE UČENICI 206.-2017.
PRIJAVNI OBRAZAC STIPENDIJA STUDENTI 2016.-2017.
Odluka-o-broju-stipendista-i-visini-stipendija-2016.-2017.

http://www.opcina-kriz.hr/kriz/drustvene-djelatnosti/skolstvo

POTRAGA ZA ČOKOLADNIM JAJIMA I USKRSNA IZLOŽBA UDRUGE ŽENSKE RUKE

Općina Križ u suradnji s Dječjim vrtićem Križić-kružić i ove je godine, povodom Uskrsa pripremila iznenađenje za najmlađe. Uoči blagdana Uskrsa, u petak 22. ožujka 2024. godine u parku u Križu od 17 sati, odgojiteljice Dječjeg vrtića Križić-kružić pripremaju zanimljivu i zagonetnu potragu za čokoladnim Uskrsnim jajima.

I ove godine Udruga ženske ruke pripremila je za nas izložbu pod nazivom Uskrsne uspomene iz kredenca, a koju možete pogledati od 18 sati istog dana, 22. ožujka 2024. godine u Galeriji Križ. Kao i uvijek, oduševit će nas radovima vrijednih ruku svojih članica koje marljivo rade i stvaraju kreacije tematski vezane uz najveći kršćanski blagdan, Uskrs.

TRGOVAČKO DRUŠTVO PODUZETNIČKA ZONA KRIŽ d.o.o. IMA NOVU INTERNET STRANICU

Trgovačko društvo Poduzetnička zona Križ d.o.o. ima novu Internet stranicu na kojoj možete saznati sve relevantne informacije o poslovanju i djelatnostima, odnosno uslugama koje pruža to trgovačko društvo.

https://poduzetnicka-zona-kriz.hr/

Upravo na Internet stranici osim svih važnih informacija i kontakata možete pronaći i osnovne informacije vezane uz postupak kod prijave smrti na području Općine Križ, brojeve telefona mrtvozornika, cjenik godišnjih grobnih naknada ili usluga ukopa i ispraćaja.

Djelatnosti koje obavlja Trgovačko društvo Poduzetnička zona Križ d.o.o. su: održavanje javnih zelenih površina, održavanje javnih površina, održavanje sportskog parka, održavanje otvorenih odvodnih kanala, održavanje nerazvrstanih prometnica, održavanje građevina i uređaja javne namjene, zimska služba, upravljanje i održavanje groblja i pružanje usluga trećim osobama.

Upravljanje grobljem podrazumijeva dodjelu grobnih mjesta, izgradnju grobnica, obavljanje ukopa pokojnika, uređenje i održavanje groblja, izdaje potrebne dozvole i potvrde, vodi propisanu evidenciju o umrlim osobama i korisnicima grobnih mjesta.

Kao komunalnom servisu u 100% vlasništvu Općine Križ, zadaća mu je da u suradnji s osnivačima i djelokrugu prenesenih ovlasti za obavljanje komunalnih djelatnosti, osigura njihov trajan i kvalitetan rad, održava sve komunalne objekte i uređaje u stanju funkcionalne sposobnosti, uz maksimalno poštivanje zaštite okoliša i javnog interesa lokalne zajednice u kojoj djeluje te stalnu brigu o zadovoljstvu svojih radnika kao i svih korisnika vlastitih usluga.

VIKEND PUN DOGAĐANJA KOJA NE SMIJETE PROPUSTITI!

Ovog vikenda, već u petak 15. ožujka 2024. godine u Križu možete posjetiti dva zanimljiva i besplatna događaja.


Općina Križ i Knjižnica i čitaonica Križ dana 15. ožujka 2024. godine u 18 sati u prostoru Vijećnice, Društvenog doma u Križu, organiziraju PROMOCIJU ROMANA PRVIJENCA ARSENA TOLJANIĆA “PLAVA MANDARINA”. Riječ je o romanu aktivnog pomorca, koji prati njegove doživljaje kroz 25-godišnju karijeru pomorca.

Nakon promocije knjige, možete pogledati REPRIZU PREDSTAVE AMATERSKOG KAZALIŠTA JOSIP BADALIĆ IZ KRIŽA „TAJNA MILKE TRNINE“ i to u Domu kulture Josip Badalić u Križu s početkom u 20 sati.

U subotu, 16. ožujka 2024. godine uz ranojutarnje ispijanje kave, svakako posjetite jedno od prodajni mjesta u Križu ili Novoselcu na kojem se u povodu obilježavanja DANA NARCISA, posvećenog borbi protiv raka dojke, prodaju narcise i prikupljaju sredstva za Udrugu edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije i to od 8 do 12 sati, odnosno do prodaje svih narcisa.


Tijekom ove subote, u Križu također možete pogledati natjecanje u rock`n`roll-u. Riječ je o 1. KUP-U REPUBLIKE HRVATSKE U AKROBATSKOM ROCK`N`ROLL-U KRIŽ ´24. Vrhunski plesači iz cijele zemlje, skupine i parovi nastupit će u Školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Milke Trnine, a događaj organizira Akrobatski rock`n`roll klub MRGARock Križ. Kup započinje u 11 sati, a večernji dio i službeno otvorenje KUP-a u 18 sati.

Za one nešto starije, istog dana od 18 sati, u parku u centru Križa (prodajni plato), po prvi put Općina Križ, Pivski mudraci uz potporu udruga ŽRK Trnina i KUD Graničar organizira DAN SVETOG PATRIKA U KRIŽU. Proslava, odnosno druženje uz domaće pivo te druge tekuće, slatke i slane delicije bit će popraćeni zvucima irske glazbe u izvedbi glazbenog dueta Patrick Walker Hrvoje sudar. U slučaju lošeg vremena događaj će se održati u Društvenom domu u Križu.

U nedjelju, 17. ožujka 2024. godine, za sve ljubitelje borilačkih sportova u školskoj sportskoj dvorani u Križu, održava se MEĐUNARODNI KARATE TURNIR KUP RUDOLF PEREŠIN od 9.30 sati, u organizaciji Karate kluba Kik.

Ove subote obilježava se Dan narcisa, a tradicionalno i u Općini Križ

U subotu 16. ožujka 2024. godine, na nivou cijele Hrvatske održat će se akcija obilježavanja Dana narcisa posvećena borbi protiv raka dojke. U Zagrebačkoj županiji akciju organizira Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije, u sklopu koje će se narcise prodavati u centru Križa te u Novoselcu kod trgovine Studenac i to od 8 do 12 sati, odnosno do prodaje svih narcisa. Kupnjom narcisa podržite ovu hvale vrijednu humanitarnu akciju jer sredstva prikupljena njihovom prodajom bit će uplaćena na račun Udruge edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije.

ZA IZGRADNJU (DOGRADNJU) DJEČJEG VRTIĆA OSIGURANO GOTOVO 650.000,00 EUR-a EU SREDSTAVA!

Stigla je dugo očekivana Odluka o financiranju projekta Izgradnje i opremanja interaktivnog digitalnog objekta dječjeg vrtića u Križu u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova u visini od 649.812,00 EUR-a bespovratnih EU SREDSTAVA!

Spomenuta sredstva namijenjena su proširenju kapaciteta  Dječjeg vrtića Križić-kružić, a realizirana su kroz Poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja za dodjelu bespovratnih sredstava za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova u okviru Nacionalnog plana opravka i otpornosti Republike Hrvatske.

U narednom periodu očekujemo potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih EU sredstava s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje.

U tijeku je izrada projektne dokumentacije za izgradnju i opremanje interaktivnog digitalnog objekta dječjeg vrtića u Križu, a za koju je je također osigurano sufinanciranje u iznosu nešto većem od 111.000,00 EUR-a i to Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Nakon izrade projektne dokumentacije i idejnog rješenja sijedi javna nabava izvoditelja radova, a sam početak izgradnje očekuje se krajem ove godine.

Promocija knjige PLAVA MANDARINA

Općina Križ i Knjižnica i čitaonica Križ dana 15. ožujka 2024. godine u 18 sati u prostoru Vijećnice, Društvenog doma u Križu, organizira promociju romana prvijenca Arsena Toljanića “Plava mandarina”. Riječ je o romanu prvijencu aktivnog pomorca, koja prati

njegove doživljaje kroz 25-godišnju karijeru od ranih početaka do danas.

Za sve zaljubljenike u putovanja, daljine, brodove i iskrenu snagu ljubavi!

Skip to content