Nakon što je zbog interesa i u cilju općeg gospodarskog i socijalnog napretka Općina Križ sklopila Ugovor o zamjeni nekretnina s trgovačkim društvom PLETER VATROMET d.o.o. Zagreb, isto je trgovačko društvo krenulo u realizaciju svoje investicije.
Nedavno su riješeni imovinsko pravni odnosi između trgovačkog društva PLETER VATROMET d.o.o. Zagreb i Općine Križ te je Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić održao sastanak sa spomenutim investitorom te dogovorio suradnju u cilju što bržeg pokretanja aktivnosti kako bi se do kraja ove godine započelo s djelatnošću u Poduzetničkoj zoni Križ. Riječ je o gospodarskom projektu – izgradnji skladišta pirotehničkih sredstava, spremišta i objekta prodaje.
Građevinske radove na svojoj parceli u Poduzetničkoj zoni započela je i MIAGRA d.o.o. Zagreb. Gradi se objekt proizvodno distribucijskog tipa, namijenjen prodaji, proizvodnji i skladištenju proizvoda poljoprivredne djelatnosti s izdvojenim uredskim dijelom.
Miagra d.o.o. Zagreb, dorađuje, pakira i distribuira sjeme povrća, cvijeća, ukrasnih trava i djetelinsko travnih smjesa. Diferenciranom specijalizacijom u području poljoprivrednog alata, opreme za štalu i okućnicu, sistemima za navodnjavanje, hobby mesarskim programom, opremom za konje garantiraju stručnu kompetenciju.
Svaka nova investicija koja donosi novo zapošljavanje i gospodarski razvoj Općine Križ korak je više u stvaranju kvalitetnijih uvjeta za život svim stanovnicima Općine Križ.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content