U srijedu, 15.01.2014. godine u 19:00 sati u Galeriji Križ u Križu dr. sc. Ana Sović održati će putopisno predavanje “Znanstveni život skoro na sjeveru”. Dr. sc. Ana Sović predstaviti će prekrasnu Finsku u kojoj je boravila tri mjeseca početkom 2013. godine kao gostujući istraživač na Tampere University of Technology. Svaki slobodni trenutak provela je putujući po Finskoj i skupljajući znanstveno-fotografske informacije o životu na sjeveru Europe. Između ostalog, upoznala je Djeda Mraza, posjetila tvornicu mobitela Nokia, te plivala u zaleđenom jezeru.
Dr. sc. Ana Sović, već se dugi niz godina bavi umjetničkom fotografijom i filmom, a svoju ljubav prema tehničkoj kulturi prenosi na velik broj djece i mladih kao mentor učenicima osnovnih i srednjih škola. Dugogodišnja je predsjednica Foto video kluba „35 mm“ Križ, a pod njenim je mentorstvom Foto video klub nagrađen nagradom „Rudolf Perešin“ Zajednice Tehničke kulture Zagrebačke županije za 2011. godinu.
Do sada, najznačajnija nagrada koju je dr. sc. Ana Sović dobila za svoj rad i angažman na području informatike, robotike i fotografije je Državna nagrada tehničke kulture Faust Vrančić za 2012. godinu. Riječ je o najprestižnijoj godišnjoj nagradi koja se dodjeljuje za rad i djelovanje na području tehničke kulture u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content