I ove godine, povodom Svetog Nikole, Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić pozvao je roditelje i svu djecu rođenu u 2016. godini te i prigodno darivao poklon paketima u vrijednosti oko 200 kuna.

Ukupno je darivano 55 djece i to 53 rođenih u 2016. godini (čiji su roditelji predali zahtjev za jednokratnu novčanu pomoć Općine Križ prilikom rođenja djeteta i to do 15.11.2016. godine) te dvoje rođeno na samom kraju 2015. godine. U tom periodu rođeno je ukupno 26 dječaka i 29 djevojčica, a Općina Križ izdvojila je oko 80.000,00 kn za jednokratnu novčanu pomoć roditeljima prilikom rođenja djeteta i to za prvo dijete 1.500,00 kuna, drugo dijete 1.700,00 kuna i treće te svako sljedeće 2.000,00 kuna.

Zanimljivo je da su 22 bebe prvo dijete u obitelji, njih 25 je drugo, a čak 5 beba je treće, a 3 bebe su četvrto dijete u obitelji.

Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić i njegov zamjenik Mladen Rogić, čestitali su obiteljima na prinovama te im zahvalili što su doprinijeli porastu nataliteta u Općini Križ.

U daru za Svetog Nikolu, bebe su dobile razne potrepštine koje će im dobro doći kao dude, flašice, hrana, kremice i vlažne maramice. Također članice udruge Ženske ruke za sve bebe su napravile ručno izrađene trakice za kosu i heklane šlapice za dječake. Poklone su uz Općinu Križ osigurali i sponzori: tvrtka Euroalba d.o.o. Zagreb, tvrtka Altruist d.o.o. Varaždin, Ljekarna Katica Bertović iz Križa te Ledo koji nam je darivao medvjediće.

Svi oni koji su pozvani, a nisu došli podići poklone, mogu to učiniti svakim radnim danom od 8 do 14 sati u Općinskoj upravi Općine Križ.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content