Sedmu godinu za redom održano je najljepše događanje Općine Križ, a to je darivanje beba povodom Svetog Nikole. I ove godine Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić pozvao je roditelje i svu djecu rođenu u 2018. godini te ih u ime Svetog Nikole prigodno darivao poklon paketima u vrijednosti od 200 kuna.

Općinski načelnik i njegov zamjenik Zlatko Hrastić darivali su ove godine ukupno 50 beba čiji su roditelji predali zahtjev i ostvarili pravo na jednokratnu novčanu pomoć Općine Križ prilikom rođenja djeteta u periodu od 15. studenog 2017. do 15. studenog 2018. godine. U tom periodu u Općini Križ ukupno je rođeno čak 33 dječaka i 17 djevojčica. Od tog broja čak je troje beba treće dijete u obitelji, jedno je četvrto dijete, a jedna je beba šesto dijete u obitelji. Općina Križ svake godine izdvaja preko 80.000,00 kuna za jednokratnu novčanu pomoć roditeljima prilikom rođenja djeteta i to za prvo dijete 1.500,00 kuna, drugo dijete 1.700,00 kuna i treće te svako sljedeće 2.000,00 kuna.

U daru za Svetog Nikolu, bebe su dobile korisne potrepštine kao što su flašice, krema i vlažne maramice, igračka, pribor za jelo i sl. Članice udruge Ženske ruke za sve su bebe napravile ručno rađene balavce. Poklone su uz Općinu Križ i ove godine osigurali vjerni sponzori tvrtka Euroalba d.o.o. Zagreb, Ljekarna Katice Bertović iz Križa, Ledo i Dukat.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content