Nakon cjelogodišnjih priprema održan je prvi sastanak vezan uz obilježavanje Dana Općine Križ 14. rujan i 16. Festivala slastica „Kriški oblizeki“ koji će se ove godine održati u subotu 14. rujna 2013. godine. Kao i svake godine do sada, Općina Križ i Turistrička zajednica Općine Križ osmislili su program, a očekuje se da će u njemu sudjelovati i svoj obol dati i neke od preko 50 udruga koje djeluju na području Općine.

Centralni događaj u sklopu obilježavanja Dana Općine je i ove godine Festival slastica, humanitarna manifestacija kojom se zahvaljujući svima onima koji ispeku i doniraju kolač te prodajom tih slastica prikuplja novac za unapređenje života djece u Općini Križ i to kroz rad Društva „Naša djeca“ Vladimir Nazor Križ.
Tijekom godina mijenjali su se organizatori, kategorije i lokacije Festivala slastica, no ono što je ostalo konstanta su brojni dobročinitelji na koje i ove godine računamo da pomognu u organizaciji Festivala i sponzorstvom ili donacijom doprinesu održavanju istog.

I ove godine svatko tko ispeče i donira kolač dobiti će na dar najnovije izdanje knjižice recepata s prošlogodišnjeg jubilarnog 15. Festivala slastica „Kriški oblizeki“. Kao i protekle godine, nagrađujemo deset najbolje ocijenjenih slastica od strane stručnog žiria pod vodstvom Božice Brkan. Uz nagrade najmlađem i najstarijem sudioniku ili sudionici te najboljem muškom sudioniku, ove godine Turistička zajednica Općine Križ dodjeljuje i posebnu nagradu povodom obilježavanja Godine Milke Trnine i 150. obljetnice njena rođenja, za najbolju slasticu inspiriranu tom velikom opernom divom. Nadamo se i dobrom odazivu profesionalnih slastičara s područja LAG-a Moslavina koji bi trebali pokazati najnovije slastičarske trendove i slastičarsku tradiciju mjesta iz kojeg dolaze.

I ove će godine biti organiziran Sajam obrta i rukotvorina u parku u Križu na kojem nam je cilj predstaviti unikatne proizvode obrtnika i OPG-a s područja Općine Križ i Moslavine. Udruga Ženske ruke tradicionalno će pripremiti izložbu cvijeća, a KUD Graničar organizira dječji folklorni festival „Kolo sreće“. Novoosnovana Udruga Riznica  moslavine priprema reviju narodnih nošnji, a biti će organizirana i bogata tombola kojom se također prikuplja novac za djecu i to korisnike terapeutskih usluga Udruge za terapijske i pedagoške aktivnosti Bijeli jelen iz Križa potekle iz Društva „Naša djeca“ Vladimir Nazor Križ.

Upravo je taj humanitaran cilj unapređenja života i odrastanja djece u našoj Općini, ono zbog čega Turistička zajednica i Općina Križ apeliraju na sve one koji nam mogu pomoći svojom donacijom, radom u organizaciji festivala (organizacijom ili suorganizacijom događaja, slaganjem sale, rezanjem i pakiranjem kolača, prodajom kolača – potrebne osobe sa sanitarnim dozvolama) ili tek time da ispeku kolač u humanitarne svrhe, da se jave u Općinu Križ na broj telefona 01/ 2831 510 ili na e-mail info@opcina-kriz.hr (Maja Dundović Pleša, Matea Bulka ili Nikolina Rukavina).

Prijave za ovogodišnji Festival slastica “Kriški oblizeki” ili Sajam obra i rukotvorina, možete slati na e-mail: info@opcina-kriz.hr ili turisticka.zajednica@opcina-kriz.hr, i to tako da pošaljete svoje ime i prezime, adresu i kontakt podatke zajedno s ispunjenim  prijavnim obrascem. Isti možete poslati poštom ili donjeti osobno u Općinu Križ, Trg svetog križa 5, 10314 Križ, najkasnije do 02. rujna 2013. godine (ponedjeljak).

OBRAZAC ZA PRIJAVU NA 16. FESTIVAL SLASTICA KRIŠKI OBLIZEKI 2013.

PRIJAVNICA ZA SAJAM OBRTA I RUKOTVORINA

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content