predstava 022Svake godine u prvom punom tjednu listopada u Hrvatskoj, pa tako i u Općini Križ, obilježava se Dječji tjedan. Ove godine Dječji tjedan počinje u ponedjeljak, 5. listopada 2015., kada se obilježava  Međunarodni  dan  djeteta i završava u nedjelju, 11. listopada 2015.

Dječji tjedan je vrijeme naglašavanja važnosti promicanje prava djece koja su garantirana Konvencijom o pravima djeteta, kao i pravo vrijeme da se podsjetimo na našu zajedničku odgovornost za poštivanje dječjih prava i odgovaranje na potrebe djece.

Važno je reći da su dječja prava dio temeljnih ljudskih prava. Djeca trebaju ostvarivati svoja prava uvijek i svugdje pa ih treba poštivati, promicati i unaprjeđivati cijelu godinu, a ne samo u ovome Dječjem tjednu. Ovaj tjedan je prilika da se svatko od nas podsjeti što je napravio, kao i što još može napraviti za djecu i njihova prava.

Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić, svoj djeci Općine Križ čestita Međunarodni dan djeteta, a onima najmlađima, polaznicima starijih vrtićkih skupina, učenicima nižih razreda Osnovne škole Milke Trnine kao i djeci uključenoj u programe Društva Naša djeca Vladimir Nazor Križ, danas je Općina Križ poklonila poučnu lutkarsku predstavu pod nazivom Lijepo putovanje lijepom našom.

predstava 001 predstava 018 predstava 017 predstava 010 predstava 025 predstava 032 predstava 046 predstava 052

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content