Već tradicionalno posljednjeg vikenda u kolovozu bogatim kulturnim, sportskim i zabavnim sadržajem obilježava se Dan Općine Križ. Tako smo i ovog vikenda našim malim, ali i nešto starijim sugrađanima, u suradnji s gostima i vrijednim općinskim udrugama, uspješno organizirali i održali dio planiranog programa.

U vikendu za nama u Križu je održan već tradicionalni Sajam obrta i rukotvorina, koji je doživio svoje 11-to izdanje te okupio oko dvadesetak izlagača među kojima je bila i Udruga Ženske ruke Križ sa svojim kreativnim radionicama recikliranog tekstila. Za slatko i slano i ove se godine pobrinuo svojom ponudom DND Vladimir Nazor Križ.

U sklopu obilježavanja Dana Općine Križ, mališani i njihovi roditelji u subotu su se zabavili uz Festival igračaka iz Ivanić-Grada. Sve posjetitelje očekivale su neke pomalo zaboravljene igre; alka na tatinim leđima, gumi-gumi akademija, igra imaš kliker?, polupani lončić, utrka drvenih konjića, kolutomanija, igra riba ribi grize rep, razne radionice, face painting, indijansko selo i još mnogo toga.

Dobre i vesele atmosfere nije nedostajalo, a okupljeni posjetitelji mogli su uživati i u pjesmi i plesu KUD-a Graničar. Uz najmlađu folklornu grupu, predstavila se i ona nešto starija, a dio svog repertoara izveo je i zbor Udruge umirovljenika Općine Križ. A kako nitko ne bi bio žedan pobrinuli su se članovi Udruge Škaf, koji su ponudili na degustaciju svoja vina.

Subotnji program završio je koncertom Grupe Kings i Vatra.

I ove godine Općina Križ u suradnji s Biciklističkim klubom Ivanić, Gradskim društvom Crvenog križa Ivanić-Grad i veliku potporu Vatrogasne zajednice Općine Križ i DVD-a Križ, organizirala je Obiteljsku biciklijadu. Ovogodišnja rekreativna vožnja od centra Križa preko Konšćana, nazad do Križa okupila je pedesetak biciklista koji su otpedalirali 11,3 kilometara. Po povratku u Križ svi su sudionici nagrađeni diplomama, a za sve njih bila je organizirana i okrjepa. Nagradu za najmlađu sudionicu biciklijade s napunjenih 10 mjeseci dobila je Tessa Montag iz Križa, najstariji sudionik bio je Miroslav Lovrić iz Križa, a obitelj Bolešić-Pacadi-Pirović, sa 6 je sudionika osvojila nagradu za najbrojniju obitelj na biciklijadi.

Nakon biciklijade svi su imali priliku uživati u odličnoj organizaciji i još bolje spravljenim kotlovinama na prvoj Kotlovinijadi Udruge branitelja Općine Križ koja je održana ove nedjelje u parku u Križu. Udruga je uspjela okupiti čak 20 ekipa koje su uz dobru atmosferu spravljale slasnu kotlovinu koju je ocjenjivao stručni žiri, a najbolji su i nagrađeni. Prvo mjesto osvojila je ekipa Veseli Moslavci, drugo mjesto Hrvatski časnički zbor Vrbovec, a treće ekipa Udruge branitelja Općine Križ.

No sve je to samo dio programa koji smo pripremili u sklopu Obilježavanja Dana Općine Križ. Naime očekuje vas još zanimljiva izložba o povijesti Križa 7. rujna u Galeriji Križ, Dječji dan u Novoselcu 9. rujna te brojna sportska događanja kao i sam Dan Općine i Župe 14. rujna kada će, nakon Sv. mise, u organizaciji Župe Uzvišenja Sv. Križa, Križ, Župnog Caritasa i Općine Križ u parku u Križu biti organizirana podjela gulaša.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content