Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić jučer je  nazočio svečanom potpisivanju Ugovora o sufinanciranju projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2018. godini, a u organizaciji Ministarstva za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Krajem prethodne 2017. godine potpisan je Ugovor s izvođačem radova za izgradnju novog dječjeg vrtića u iznosu 8,8 milijuna kuna (s PDV-om). Cilj je izgraditi što kvalitetniji objekt za buduće naraštaje, ali jednako tako, realizacijom sredstava iz ostalih izvora financiranja, omogućiti prostor za zatvaranje ranije započetih investicija, za koje više nema mogućnosti sufinanciranja iz ni jednog izvora, kao ni mogućnosti dugoročnog zaduživanja.

U tom kontekstu, raduje jučer potpisani Ugovor kojim Općina Križ od strane Ministarstva za demografiju, obitelji, mlade i socijalnu politiku, osigurava sufinanciranje izgradnje novog dječjeg vrtića i to u iznosu 1,5 milijuna kuna.

U periodu koji slijedi, pružaju se mogućnosti prijave i na ostale natječaje i EU fondove te ostvarivanje sufinanciranja od nekoliko milijuna kuna.

 

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content