Povodom obilježavanja međunarodnog Dana starijih osoba, 1. listopada, Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić i Zamjenik Općinskog načelnika Mladen Rogić zajedno s volonterima Gradske organizacije Crvenog Križa Ivanić-Grad i Općinske organizacije Crvenog križa Križ, obišli su nekoliko osoba starijih od 90 godina koje žive na području Općine Križ te ih prigodno darivali. Ukupno je na području naše Općine čak 29 osoba starijih od 90 godina.
Iz Proračuna Općine Križ za 2013. godinu i ove su godine izdvojena novčanih sredstava u ukupnom iznosu od 4.200,00 kn za poklon pakete prigodom obilježavanja Dana starijih osoba. Ova izdvajanja sukladna su Sporazumu o osiguranju i izdvajanju sredstava za darivanje socijalno ugroženih osoba u 2013. godini, potpisanog između Općine Križ, Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad i Gradskog društva Ivanić-Grad, te Odluci o ostvarivanju prava na dodjelu darova u posebnim prigodama (Glasnik Zagrebačke županije broj: 8/10).
Glavna Skupština Ujedinjenih naroda, proglašenjem međunarodnog dana starijih osoba željela je potaknuti države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.
U povodu međunarodnog dana starijih osoba, Općinski načelnik Općine Križ s predstavnicima Udruge umirovljenika Općine Križ, nazočiti će danas proslavi tog dana u organizaciji Zajednice Udruga umirovljenika Zagrebačke županije i Udruge umirovljenika Općine Dubrava u Dubravi.
O posjetu starijim osobama u Općini Križ, povodom Dana starijih osoba, pogledajte danas u programu Mreže TV, u vijestima od 18,00 sati te poslušajte u eteru obiteljskog radija Ivanić-Grad.

[nggallery id=286]

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content