U povodu 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja Općinski načelnik Općine Križ i Predsjednik Općinskog vijeća Općine Križ, upućuju čestitku:
Drage sugrađanke i sugrađani,
poštovani branitelji,

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja vrijeme je našeg sjećanja na dane borbe za slobodu, neovisnost i demokraciju, a slavi se  5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj datum 1995. Hrvatska vojska je oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja. Operacijom je vraćen u hrvatski ustavno-pravni poredak cijeli okupirani teritorij, osim istočne Slavonije. Oluja je uz Bljesak ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata.
S izrazitim poštovanjem i zahvalnošću odajemo počast svim hrvatskim braniteljima, a posebno onima koji su položili svoje živote  kao i onima koji su patili, borili se i žrtvovali za bolju budućnost svih nas. Hrvatski su nam branitelji tada otvorili put prema sigurnom i mirnom razvitku naše zemlje. Danas se borimo za bolju Hrvatsku u europskoj obitelji demokratskih država i naroda.
Drage sugrađanke i sugrađani, pozivam vas da s ponosom istaknemo hrvatske zastave na naša pročelja, čestitamo vam 5. kolovoza – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Općinski načelnik Općine Križ: 
Marko Magdić, struč. spec. oec.
Predsjednik Općinskog vijeća Općine Križ:
Đuro Paher

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content