Ove godine obilježava se 80.-ta godišnjica smrti naše slavne sugrađanke Milke Trnine. Tim povodom Nacionalni park Plitvička jezera, odlučio je svojim gostima barem na trenutak predstaviti ovu izvanrednu opernu divu. U realizaciji te namjere pripomogla im je dokumentacijom (fotografijama) Općina Križ koja tako nastavlja dugogodišnju, dobru suradnju s Nacionalnim parkom Plitvička Jezera u spomen na Milku Trninu.

U periodu od 15. do 23. 05. 2021. godine u hotelu Jezero moći će se čuti klasična glazba iz opera u kojima je Trnina pjevala. Inspirirani Trninom, slastičari hotela Jezero čak su osmislili dva čokoladna deserta, Cappello i Čoko-simfoniju, koji se tada mogu kušati.

Jedan od najljepših slapova na slivu Plitvičkih jezera nosi upravo ime Milke Trnine. Naime prilikom koncerta održanog u Hrvatskom narodnom kazalištu 1897. godine, sav ostvareni prihod Milka je darovala Društvu za poljepšanje i uređenje Plitvičkih jezera i okolice koje je njoj u čast imenovalo jedan od najljepših slapova na Donjim jezerima. Jedini su to slapovi na Plitvičkim jezerima imenovani u čast poznate osobe još za njenog života.

Objavu o Milki na Internet stranici Nacionalnog parka Plitvička Jezera pogledajte OVDJE

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content