Mobilni mamograf Zagrebačke županije danas je 06. studenog 2013. godine bio u Općini Križ. Naručene pacijentice, tako su danas ispred Doma zdravlja u Križu mogle besplatno obaviti pregled dojki.
Mobilni mamograf projekt je pokrenut od strane Udruge „ Edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije“ na čiju je inicijativu sredinom 2003. godine Zagrebačka županija kupila  mamograf i potrebnu opremu te sve to smjestila u kombi vozilo te tako oformila „Mobilni mamograf“.
Osnovni zadatak mobilnog mamografa je da putuje po teritoriju županije te da u koordinaciji s Udrugom Edukacijom protiv raka dojke, vrši mamografska snimanja žena s ciljem veće dostupnosti takve zdravstvene usluge u mjestu boravka samih korisnica, sa željom da što veći broj korisnica obavi mamografiju u mjestu gdje žive, odnosno da ne moraju putovati u Zagreb i veće gradove gdje se nalaze stacionarni mamografi. Spomenimo kako je od kraja 2006. godine mobilni mamograf uključen i u nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke „Mamma“.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content