foto-14Predstava Kerekesh teatra Skupština odigrati će se u petak, 04.11.2016. godine u Dom kulture Josip Badalić u Križu s početkom u 19 sati.  Ulaznice se mogu kupiti u Knjižnici i čitaonici Križ po cijeni od 30,00 kuna i to svaki dan u radno vrijeme knjižnice, a u petak 04.11.2016. godine, na sam dan predstave, ulaznice će se moći kupiti do 17 sati u Knjižnici i čitaonici, a od 17 sati na blagajni u Domu kulture Josip Badalić u Križu.

Autor urnebesne kajkavske satirične komedije Kerekesh teatra pod nazivom Skupština je Ljubomir Kerekeš koji ujedno i glumi u predstavi zajedno s Draškom Zidarom, Mijom Pavelkom,  Marijom Krpan i Dragutinom Novakovićem-Šarlijem koji je zadužen za glazbenu kulisu predstave.

Radnja komedije smještena je u selo Črevo u kojem postoji Seoski odbor koji zasjeda jednom godišnje u cilju donošenja važnih odluka za zajednicu.  Riječ je o komediji koja govori o općedruštvenim problemima vezanim uz obnašanje vlasti, a specifičnost Kerekešove Skupštine je prisutnost predstavnika romske nacionalne manjine.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content