Općina Križ uskoro će nakon dugog niza godina, ponovno dobiti linijski prijevoz autobusom koji će našim stanovnicima omogućiti putovanje unutar Općine, ali i prijevoz do Grada Ivanić-Grada, s posebnim ponosom naglasio je na jučer održanoj konferenciji za medije, Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić. Ova je vijest izuzetno važna za stanovnike naše Općine, istaknuo je Načelnik, a posebno za starije stanovništvo koje će nakon dugog niza godina ponovno imati mogućnost prijevoza do liječnika, u ljekarnu, banku, dućan i slično.

Županijska skupština Zagrebačke županije u listopadu 2021. godine donijela je Zaključak o sklapanju ugovora o javnoj usluzi za županijski prijevoz putnika. Sukladno toj Odluci od 1. siječnja 2022. godine stanovnici Zagrebačke županije pa tako i Općine Križ, mogu računati na kvalitetniju uslugu javnog prijevoza na autobusnim linijama unutar Zagrebačke županije.

Zagrebačka županija potpisala je gotovo 90 milijuna kuna vrijedne ugovore s predstavnicima 6 prijevoznika, a s ciljem poboljšanja usluge prijevoza na području županije. Ugovorima je definirano 60 linija u 6 zona na području Županije. Odlukom Vlade RH, Zagrebačkoj županiji dodijelit će se za prijevoznike u sljedeće dvije godine 65,6 milijuna kuna, a Županija će sama za ovu svrhu osigurati gotovo 22 milijuna kuna vlastitih sredstava. Potpisivanjem ugovora omogućit će se veći broj linija i polazaka, bolja povezanost ruralnih područja, bolja usklađenost s ostalim oblicima prijevoza, prvenstveno s međužupanijskim linijama i vlakom te ujednačenija cijena karte u svakoj od 6 definiranih zona.

Na području Općine Križ, koncesiju za linijski prijevoz ostvario je prijevoznik Maluks promet d.o.o. Ivanić-Grad. Kako saznajemo, cijena karte u jednom smjeru, ovisno o relaciji unutar Općine Križ iznosit će od 10,00 do 15,00 kuna, a cijena karte u jednom smjeru Križ-Ivanić-Grad bit će oko 20,00 kuna.


Vozni red donosimo u prilogu

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content