Ekipe Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije postigle su sjajne rezultate na 8. Državnom natjecanju vatrogasaca Republike Hrvatske održanom u rujnu na varaždinskom stadionu Sloboda. U jakoj konkurenciji od ukupno 203 natjecateljska odjeljenja i 2030 natjecatelja, postrojbe s područja Zagrebačke županije ostvarile su najuvjerljivije pobjede u muškoj A kategoriji. Tako je DVD Razljev osvojio 1. mjesto, DVD Andrilovec 2. mjesto, a 4. mjesto pripalo je DVD-u Deanovec. U ženskoj kategoriji A DVD-u Ribnica pripalo je 1. mjesto.

Velik uspjeh županijskih DVD-ova na državnoj smotri danas je obilježen u Križu i to svečanom dodjelom medalja Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije svim natjecateljskim ekipama koje su nastupile na državnom natjecanju, a to su: Ženska B ekipa DVD-a Johovec, DVD-a Novoselec i DVD-a Ribnica; Muška B ekipa DVD-a Ribnica, DVD-a Strmec Bukevski i DVD-a Bregana; Ženska A ekipa DVD-a Strmec Bukevski, DVD-a Haganj, DVD-a Buševec i DVD-a Ribnica te Muška A ekipa DVD-a Bobovec, DVD-a Paukovec, DVD-a Deanovec, DVD-a Andrilovec i najzlatniji od svih, državni prvaci DVD Razljev.

Svim ekipama koje su se plasirale se na međunarodno natjecanje i njihovim članovima čestitali su na ovom velikom uspjehu u ime Zagrebačke županije župan Stjepan Kožić i predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović, Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić, glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske Vatrogasne zajednice Slavko Tucaković, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek i  predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Križ Zlatko Hrastić. 

Zahvaljujući ovim rezultatima, pobjedničke ekipe osigurale su nastup na Međunarodnom vatrogasnom natjecanju koje će se održati 2022. godine u slovenskom Celju.

Ipak Općina Križ, naglasio je Općinski načelnik Marko Magdić, najponosnija je na DVD Razljev koji je po drugi put osvojio naslov prvaka države. Vatrogasna zajednica Općine Križ ima tradiciju dugu 120 godina te upravo ovakvi uspjesi svjedoče o spremnosti i kvaliteti dobrovoljnih vatrogasnih društava u manjim sredinama.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content