Drugi po redu Cross Hill Run, trkačka utrka u Križu, održana je ove subote 19.5.2018. godine. Čak 156 trkača iz cijele Hrvatske sudjelovalo je u utrci dobrih želja na 5 i 10 kilometara te 80 djece koja su trčala revijalnu utrku Kids run.

I ove godine Cross Hill Run utrku organizirala je  Općina Križ i Run Croatia j.d.o.o. tim u cilju promocije trčanja. Prema reakcijama trkača uspješno je odrađena i ova izrazito zanimljiva brdska utrka koja polako postaje tradicija i brend Općine Križ, a sve sa željom promicanja sporta, zdravog načina života kroz manifestaciju čiji su središnji događaj utrke ali i prezentacija Općine Križ kroz mini sajam obrta, rukotvorina i OPG-a. Važnost kretanja, zanimljivim radionicama naglasile su odgojiteljice, djeca i roditelji Dječjeg vrtića Križ, objekta Novoselec koji su za svu zainteresiranu djecu organizirali razne igre u parku u Križu, a kroz koje se učilo kako u slobodno vrijeme roditelji i djeca kretanjem mogu unaprijediti kondiciju i zdravlje.

Po pozitivnim reakcijama Utrka u Križu i ove se godine svrstava među najbolje u Hrvatskoj. Trkači hvale sajam obrta i rukotvorina u parku u Križu, odličnu hranu, super startne pakete i zanimljivu trasu utrke. Zanimljivosti utrke pridonio je i voditelj Davor Dretar Drele, a ove godine mogao se kušati i škrlet vinara udruge Škrlet Moslavina.

Prije samog starta, sve je trkače i posjetitelje pozdravio Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić koji je i ove godine otrčao utrku na 10 km, dok je njegov zamjenik Zlatko Hrastić trčao utrku na 5 km.

Općina Križ i Općinski načelnik Općine Križ zahvaljuju se svima onima koji su dali svoj doprinos u organizaciji ove utrke, a posebno redarima iz Vatrogasne zajednice Općine Križ te Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, Podružnice Zagrebačka županije – Ogranaka Križ koji su u suradnji s Policijskom postajom Ivanić-Grad odradili velik posao u osiguranju svih sudionika u prometu, a posebno trkača. Također, zahvale se upućuju i svim volonterima od župnog Catritasa, Zajednice sportskih udruga, Zajednice Tehničke kulture, Odreda izviđača Siniša Pavković Križ, Savjeta mladih Općine Križ, Poduzetničke zone Križ d.o.o., Udruge umirovljenika i građana Radost, Križ i svima onima koji su svojim angažmanom učinili da se trkači u Križu osjećaju kao kod kuće. Velik doprinos u organizaciji utrke dala je i Osnovna škola Milke Trnine Križ koja je ustupila školsku sportsku dvoranu trkačima.

Manifestaciju su poduprli i brojni sponzori među kojima je Dukat, Croatia Airlines, AKTON, Pleter Vatrometi, Izletište Petek, Seoski turizam Kezele, Izletište Moslavačka priča, Tiskara Hat, Tokić, Ožujsko, Hotel Sport, Terme Sv. Martin, Auto kuća Štarkelj, Voćarski centar Ivković, Akton, Nacionalni park Plitvička jezera, Turistička zajednica Zagrebačke županije, te lokalne voćarne Janći i Bonita.

Utrka dobrih želja na kojoj je na startu svaki trkač imao priliku na balon napisati svoju želju i istu pustiti u zrak, najraspoloženiji su bili oni najmlađi. Naime u utrci Kids run-a sudjelovalo je oko osamdesetak djece od prvih do osmih razreda, a koji su osim poklon paketa Dukata dobili i plakete koje su za njih izradili mali keramičari Osnovne škole Milke Trnine Križ pod vodstvom profesorice Izabele Hren.

A tko su bili najbolji na 10 i 5 km pogledajte na linku: https://www.stotinka.hr/hrv

Kako je bilo na ovogodišnjoj utrci pogledajte danas u informativnom programu Mreže TV od 18 sati.

 

 

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content