Idealna prilika da se promovira sport, trčanje i zdrav način života kod djece, manifestacija je koju u subotu 20.05.2017. godine Općina Križ organizira u suradnji s tvrtkom Run Croatia d.o.o.

Promicanje Općine Križ, Zagrebačke Županije i Hrvatske u svijetu kroz sport te promocija sporta kao zdravog načina života cilj je kojem se teži budući trčanje potiče kreativnost i zdrav duh te je upravo zato želja Općine Križ promovirati te aktivnosti među djecom i mladima.

Središnji događaj Cross Hill Run Križ 2017. utrke dobrih želja, tri su utrke kroz atraktivan krajolik Križa i njegovih brjegova.

Trasa: Start utrke je na Trgu Sv. Križa u Križu te se kreće kroz Zagrebačku ulicu, zatim Čoporovom ulicom prema ulici Josipa Badalića u smjeru centra Križa. Iz ulice Josipa Badalića skreće se u ulicu Braće Radića sve do skretanja u Industrijsku cestu. Industrijskom cestom utrka ide u smjeru Novoselca prema Ulici Hrvatske mladeži zatim lijevo kroz Kamenarsku ulicu izbija na Moslavačku ulicu. Moslavačkom ulicom ide se u smjeru centra Križa i to do kružnog toka na kojem se izlazi na drugom izlazu prema centru Križa, točnije ulicom Milke Trnine do Trga Sv. Križa gdje je cilj. Trasa je duga 5 km, a za dionicu od 10 km istrčavaju se dva kruga iste trase.

PROGRAM: 
15– 17 sati – Registracija trkača
17:30 sati – Start utrke na 5 km i 10 km u centru Križa
19 sati – start utrke KIDS RUN – REVIJALNA UTRKA i to učenika od 1-4 razreda u dužini 500m i 5-8 razreda u dužini od 1000m (djevojčice i dječaci zajedno)

KIDS RUN:

Riječ je o revijalnoj utrci kojom se promovira trčanje i bavljenje sportom. Za sve male sudionike pripremili smo prigodne nagrade sponzora i večeru, a djeca ne plaćaju startninu.

Start utrke je u 19 sati i to učenika od 1-4 razreda u dužini 500m (centar  Križa do Maksimirske ulice i nazad) i 5-8 razreda u dužini od 1000m (centar Križa do Maksimirske ulice i nazad) i to djevojčice i dječaci zajedno.

Bitno je da roditelji dijete prijave za utrku na www.runcroatia.hr  te  kod dolaska na utrku ispune Izjavu o preuzimanju odgovornosti i rizika ili istu potpisanu donesu sa sobom na utrku.

IZJAVA

Prijave su do 10.05.2017. zato požurite!

POPRATNI SADRŽAJI:

  • prezentacija lokalnih proizvoda i manifestacija na štandovima u centru Križa – OPG-a i rukotvorina
  • prezentacija nutricionizma i zdravih napitaka, podjela shakea od jagoda
  • program u suradnji s Zajednicom tehničke kulture Općine Križ (Foto video klub 35 mm fotografiranje događaja; Robotičko informatički klub Križ organizira ples sa robotima i utrku robota poslije utrke)
  • animacijske radionice/igraonice za djecu u parku
  • Izložba u Galeriji Križ
  • Podjela zahvala, medalja i pehara
  • Baloni dobrih želja- pisanje poruka dobrih želja na balone i puštanje istih u zrak
  • Večera i zabava uz DJ-a za sudionike
  • Bogat fond nagrada      

Raspis utrke objavljen je na www.runcroatia.hr i drugim digitalnim kanalima kao što je  www.stotinka.hr i www.trcanje.hr.

 

 

 

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content