Završeno je još jedno Kriško orijentacijsko takmičenje KOT, koje se održalo u Općini Križ i to u organizaciji  Odreda izviđača Siniša Pavković Križ.

Od 5. do 7. travnja, Općina Križ bila je domaćin 19. KOT-a, odnosno 2. kola državne izviđačke lige za mlađu i stariju kategoriju. Riječ je o Međunarodnom izviđačkom orijentacijskom takmičenju.

Općina Križ dobro je poznato okupljalište izviđača iz cijele Hrvatske i šire što dokazuje i odaziv od 25 ekipa odnosno 174 članova izviđačkih odreda iz cijele Hrvatske i regije te oko 50 organizatora (volontera).

Tijekom vikenda, mlađi izviđači su se orijentirali od Križa preko Donjeg Prnjarovca do Novoselca stazom od 5 km, dok su stariji prolazili Moslavinom sa startom u Gornjoj Jelenskoj. Staza ukupne dužine 16 km, prolazila je preko Jelengrada, Potrenke, Grabrovečke kose, Košute, Kopčić brda te je završila u Ruškovici. Izuzetno zahtjevna staza je pokazala sve čari moslavačkog gorja te su neke od ekipa stazu uspjele proći u zadanom vremenu dok su neke ekipe otišle u noć, ali ipak su uspjele završiti stazu.

Nedjeljni dan je protekao u odrađivanju sportskih zadataka poput brzinskog podizanja i rušenja šatora, vezanja čvorova.

Ovogodišnji pobjednici u mlađoj kategoriji su članovi XV. SDI. Tornado iz Zagreba, a u starijoj kategoriji prijelazni pehar nose članovi Skautskog kluba Marjan iz Splita.

I ove godine takmičenje je bilo međunarodnog karaktera te nam je izrazito drago da su nas posjetile ekipe iz Banja Luke te ekipa iz Niša.

Ovogodišnje natjecanje je logistički bilo najzahtjevnije za organizatore, te sve ovo ne bi bilo moguće bez volontera kojih je i ove godine bilo u velikom broju. Ukupno u organizacijskom dijelu uz domaćine sudjelovalo je još 20 volontera iz ostalih izviđačkih jedinica.

Završnici natjecanja, odnosno podjeli priznanja sudionicima i nagrada najboljima, nazočio je i Općinski načelnik Marko Magdić. Načelnik je organizatorima, Izviđačkom odredu Siniša Pavković iz Križa, zahvalio na uspješnoj organizaciji još jednog KOT-a za kojeg će i nadalje, istaknuo je, imati podršku Općine Križ.

KAKO JE BILO, POGLEDAJTE U GALERIJI!

 

Podijeli na društvenim mrežama