Zimska avantura kriških izviđača započela je 07.01.2019. dolaskom u planinarski dom „Kalnik“ podno vrha Vranilac. Na zimovanju sudjeluje 22 člana udruge, te kroz pet dana savladava izviđački program planiran za ovo godišnje doba. Uz boravak na snijegu od sanjkanja, grudanja i klizanja, kroz radionice u toplini doma se uči o prvoj pomoći, čvorovima, topografiji, snalaženju u prirodi, orijentaciji, polažu se vještine i vještarstva i traže geocachevi. Obilaskom poučne staze učimo o biljnom i životinjskom svijetu kalničkog gorja. U večernjim satima vrijeme se provodi kroz igraonice, razne izviđačke i društvene igre. Upoznajemo lokane običaje, prolazimo kroz povijest Kalnika i okolice.

P.S. … da, djeca su nam svih pet dana bez mobitela i televizora i funkcioniraju fenomenalno i bez svih tih tehnikalija … 🙂

Na zimovanju ostajemo do 11.01.2019. i uživamo! Ovom prilikom želimo se  zahvaliti Općini Križ koja nam je sufinancirala zimovanje te pomogli  da velik broj naših članova sudjeluje na našoj aktivnosti, te se također zahvaljujemo tvrtci High Low System Electronics iz Križa za korištenje kombi vozila. Izviđači Odreda izviđača „Siniša Pavković“ Križ vas pozdravljaju!

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content