izlozba-ivana-ozetski-18-10-2016-038Program Mjeseca hrvatske knjige sinoć u Galerija Križ započeo je izložbom i predstavljanjem projekta Ivane Ožetski Babel, We Are Not Mad With You.

Posjetitelji u Galeriji Križ sinoć su bili dio osobitog projekta autorice Ivane Ožetski koji je započela 2011. godine a daljnje stvaranje još uvijek traje. Babilon kao metafora nerazumijevanja, tema je kojom Ivana Ožetski nastoji opisati vlastitu impresiju različitim jezicima, pismima i tipografijama, ali isto tako implicirati umijeće prepoznavanja, biblijsku aroganciju razumijevanja, u kojoj na polju nepoznatog prepoznaje i obilježava bliske riječi i pojmove umjetničkih govora. Izložbu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Općine Križ Đuro Paher, naglasivši osobitost izložbe i projekta te način promišljanja autorice kao poticaj za razmišljanje za svakog od prisutnih posjetitelja. Izložba se može pogledati u radno vrijeme Knjižnice I čitaonice Križ (tel: 01 28 24 464) do kraja mjeseca.

Iz pogovora Draženke Jalšić Ernečić:

Ivana Ožetski svoje umjetničko poslanje živi kao potrebu i način istraživanja, preispitivanje vlastitih dilema, frustracija i stavova. Radi se o načinu života. Potrebi. Razumijevanju. Stavu. Sve ostalo su nijanse jezika koje svakim novim korakom nastojimo razumjeti i osvojiti. U umjetnosti pitanje razumijevanja umjetničkog djela nešto je što umjetnici nastoje staviti na višu razinu postojanja. Puno važnija kategorija pitanje je umjetničkih sloboda, jer upravo one otvaraju putove razumijevanja.

Izložba Ivane Ožecki

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content