Proteklog je vikenda u Općini Križ bilo odlično! U petak smo se sportski pripremali za napornu subotu. Naime na Sportskom parku u Križu održan je prijateljski susret između NK Sloga Novoselec-Križ i NK Omladinac Vrata iz Fužina.

U subotu smo započeli već u 10 sati te zahvaljujući pomoći u organizaciji koju nam je pružila Vatrogasna zajednica Općine Križ i Gradsko društvo Crvenog Križa Ivanić-Grad, održali uspješnu obiteljsku biciklijadu u kojoj je sudjelovalo preko 60 biciklista od kojih je nagradu za najmlađu sudionicu dobila dvogodišnja Mila Bosankić iz Križa, najstariji sudionik je bio sedamdesetčetverogodišnji Želimir Ivanković iz Zagreba, a nagrada za najbrojniju obitelj pripala je obitelji Rustija iz Rečice.

Centralni događaj dana bio je 10. Sajam obrta i rukotvorina na kojem je sudjelovalo 20 izlagača s različitom ponudom. Bilo je tu vina naše Udruge Škaf iz Križa, craft piva, slatkih delicija DND-a Vladimir Nazor iz Križa, rukotvorina, nakita, meda, bučinog ulja, proizvoda od aronije i još puno toga. Sajam je u potpunosti ispunio sva naša očekivanja čemu je pridonijelo i lijepo vrijeme. Potporu ovom tradicionalnom sajmu ove je godine dala i Zagrebačka županija sufinanciranjem organizacije s ukupno 20.000,00 kn. Za dobru atmosferu na Sajmu, pobrinuo se KUD-Graničar u suradnji s Udrugom umirovljenika Općine Križ te tamburaški sastav Šegrti.

Bilo je tu sadržaja i za najmlađe, od napuhanaca, mini zoo-a OPG-a Monike Matković do izviđačkog kampa Odreda izviđača Siniša Pavković iz Križa.

Glazbeni program upotpunio je DJ i Cocktail party održan u parku, a na kojem su posjetitelji, osim dobre glazbe imali prigodu kušati i fine cocktaile. Proslava je kulminirala odlučnim koncertom Opće Opasnosti.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content