Vatrogasna zajednica Općine Križ osim što danas proslavlja dan zaštitnika vatrogasaca, blagdan Svetog Florijana i to Svetom misom u Župnoj crkvi Uzvišenja Sv. Križa u Križu u 18 sati i prigodnim druženjem u društvenom domu u Johovcu, razlog više za slavlje je i nabavljena nova oprema. Vatrogasna zajednica Općine Križ nabavila je novu opremu uz bespovratnu potporu Fonda solidarnosti Europske Unije.

Naime, Zajednica se prijavila na Poziv na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije kako bi zamijenila oštećenu i uništenu opremu kao posljedicu intervencije na sanaciji potresom pogođenom području.

Ugovorom između Zajednice i Ministarstva unutarnjih poslova RH ostvarena je potpora u 100% iznosu, odnosno 55.196,42 EUR-a. 

Navedena oprema podignuti će operativnu spremnost Vatrogasne zajednice Općine Križ na višu razinu i omogućiti kvalitetnije i sigurnije obavljanje kako protupožarnih tako i svih drugih intervencija.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content