Ove subote preko 200 trkača iz cijele Hrvatske i oko 80 djece trčalo je u Križu na prvoj Cross Hill Run utrci organiziranoj od strane Općine Križ i Run Croatia j.d.o.o. tima. Na inicijativu Općinskog načelnika Općine Križ Marka Magdića, još početkom 2017. godine krenulo se s planiranjem ovog sportskog događaja u cilju promocije sve zanimljivijeg i atraktivnijeg rekreacijskog i profesionalnog vida sportske aktivnosti – trčanja. Prema reakcijama trkača uspješno je odrađena prva utrka u nadi da će ista postati tradicija u Općini Križ, a sve sa željom promicanja sporta, zdravog načina života kroz manifestaciju čiji su središnji događaj utrke ali i prezentacija Općine Križ kroz mini sajam obrta, rukotvorina i OPG-a.

Općina Križ i Općinski načelnik Općine Križ zahvaljuju se svima onima koji su dali svoj doprinos u organizaciji ove utrke, a posebno redarima iz Vatrogasne zajednice Općine Križ te Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, Podružnice Zagrebačka županije – Ogranaka Križ koji su u suradnji s Policijskom postajom Ivanić-Grad odradili velik posao u osiguranju svih sudionika u prometu, a posebno trkača. Također, zahvale se upućuju i svim volonterima od župnog Catritasa, Zajednice sportskih udruga, Zajednice Tehničke kulture, KUD-a Graničar i svima onima koji su svojim angažmanom učinili da se trkači u Križu osjećaju kao kod kuće i da već sada utrku u Križu svrstavaju među najbolje u Hrvatskoj.

Cijelu manifestaciju poduprli su i brojni sponzori među kojima je HEP, HŽPP, Dukat, Croatia Airlines, AKTON, Pleter Vatrometi, Petek Tours, Izletište Petek, Seoski turizam Kezele, Izletište Moslavačke priča, Tiskara Hat i mnogi drugi.

Velik doprinos u organizaciji utrke dala je i Osnovna škola Milke Trnine Križ koja je ustupila školsku sportsku dvoranu te čiji su vrijedni keramičari pod vodstvom profesorice Izabele Hren izradili plakete za najbolje.

Utrka dobrih želja na kojoj je na startu svaki trkač imao priliku na balon napisati svoju želju i istu pustiti u zrak, najraspoloženiji su bili oni najmlađi. Naime u utrci Kids run-a sudjelovalo je oko osamdesetak djece. U utrci od 1-4 razreda najbolja je bila Lucija Cinzek, drugi je bio Vigo Magdić, a treći Odin Sokać. U kategoriji od 5-8 razreda najbolji je bio Leo Sikirić, druga je bila Vita Perišić, a treća Bruna Magdić.

A tko su bili najbolji na 10 i 5 km pogledajte na linku: https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/339

 

 

 

 

 

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content