Već jedno desetljeće, Općina Križ njeguje tradiciju darivanja beba povodom Svetog Nikole. Poklon paketima darivano je ove godine ukupno 65 beba koje su rođene u proteklih godinu dana odnosno čiji su roditelji predali zahtjev i ostvarili pravo na jednokratnu novčanu pomoć Općine Križ prilikom rođenja djeteta u periodu od sredine studenog 2020. do sredine studenog 2021. godine. U tom periodu u Općini Križ rođeno je čak 32 dječaka i 33 djevojčice. Od tog broja čak je deset beba treće dijete u obitelji, a pet je četvrto dijete u obitelji te tri bebe peto dijete. Imamo i jedne blizance, dječaka i djevojčicu te jedne trojke i to tri djevojčice.

Općina Križ svake godine izdvaja preko 140 tisuća kuna za jednokratnu novčanu pomoć roditeljima prilikom rođenja djeteta, a najviše veseli upravo ovo darivanje za Svetog Nikolu. Iako zbog epidemioloških okolnosti nije moglo biti organizirano tradicionalno okupljanje roditelja i djece te dijeljenje darova isti su se mogli pojedinačno preuzeti u Općini Križ, a roditelji su nam poslali sličice mališana s poklonima na kojima im od srca zahvaljujemo.

U daru za Svetog Nikolu, bebe su dobile korisne potrepštine kao što su flašice, krema i vlažne maramice, pribor za jelo i sl. Članice udruge Ženske ruke iz Križa za sve su bebe i ove godine napravile ručno rađene balavce. Poklone su uz Općinu Križ osigurali vjerni sponzori tvrtka Euroalba d.o.o. Zagreb, Ljekarna Katice Bertović iz Križa, Ledo i Dukat.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content