U Vezišću je sinoć održan tradicionalni Božićni koncert u čast Milki Trnini. Nakon što je sve nazočne pozdravio Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić te svima zaželio blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu, Predsjednik Općinskog vijeća Općine Križ Mladen Rogić dodijelio je Plaketu Milke Trnine koju unazad nekoliko godina Općina Križ dodjeljuje kao posebno počasno priznanje za zahvalnost i istaknuti doprinos promicanju kulturne ostavštine imena i djela Milke Trnine u Hrvatskoj i svijetu.

Temeljem Javnog poziva za dodjelu Plakete Milke Trnine, i prijedloga profesora Javora Valjka, ove godine članovi Općinskog vijeća Općine Križ na 26. sjednici održanoj 26.11.2019. godine, jednoglasno su odlučili da se ove godine Plaketa Milke Trnine dodjeljuje gospođi Dragici Lochert. Trud i rad gospođe Dragice Lochert na očuvanju spomena na Milku Trninu, a koji se ogleda u svim sferama društvenog života, kako na razini Općine tako i samog mjesta Vezišća, od organizacije Lipanjskih susreta pa do ovog Božićnog koncerta, doista je primjer kako se požrtvovnošću i radom na očuvanju materijalne i nematerijalne kulturne baštine može biti na ponos svog zavičaja.

Osim predstavnika Općine Križ, na koncertu su i ove godine nazočili predstavnici Udruge poklonika Milke Trnine iz Zagreba predvođeni gospođom dr. sc. Zdenka Weber. Posebna gošća  ovogodišnjeg koncerta bila je Jadranka Dujić Frlan, izaslanica Župana Zagrebačke županije.

Dio programa kojeg su svi najviše iščekivali bio je operni koncert solista Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu s kojom Općina Križ već dugi niz godina ima neupitnu suradnju. Nastupili su: Tamara Franetović Felbinger, sopran; Dubravka Šeparović Mušović, mezzosopran; Nikša Radovanović, tenor; Ljubomir Puškarić, bariton uz klavirsku pratnju Vjekoslava Babića. Na koncertu je i ove godine nastupila mlada i talentirana Antonija Žarković koja bilježi brojne uspješne operne nastupe, a od 2019. godine studira solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi doc. dr. sc. Renate Pokupić. Večer je završena nastupom Mješovitog pjevačkog zbora Milka Trnina iz Vezišća te druženjem sudionika.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content