Općina Križ kao i proteklih godina nastavlja sufinancirati troškove sterilizacije i kastracije pasa i mačaka za što je proračunom ta 2023. godinu planirano 7.000,00 EUR-a.Usluga sterilizacije i kastracije pasa i mačaka na području Općine Križ za 2023. godine sufinancirati će se u iznosima od:

13,00 eura za muškog mačka;
26,00 eura za ženskog mačka;
19,00 eura za muškog psa;
45,00 eura za ženskog psa.

Ostatak troška do punog iznosa koštanja sterilizacije i kastracije pasa i mačaka, snositi će vlasnik životinje. Sterilizacija i kastracija pasa i mačaka uz navedeno sufinanciranje može se obaviti u Veterinarskoj stanici Križ d.o.o., Križ (u Križu, Kloštar Ivaniću i na Posavskih Bregima), Veterinarskoj ambulanti Četiri šape d.o.o., Ivanić-Grad i Veterinarskoj ambulanti Vetmed d.o.o., Stružec.              

Uvjet ostvarivanja sufinanciranja, osim da vlasnici imaju prebivalište na području Općine Križ, je i prethodno odobrenje za sufinanciranje od strane Općine Križ na propisanom obrascu (Izjavi). Za pse koji nisu označeni mikročipom, veterinar ne smije obaviti uslugu kastracije ili sterilizacije, obzirom da je mikročipiranje obveza vlasnika pasa.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content