Svake godine obilježavamo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i  prisjećamo se hrvatskog ponosa, Grada Vukovara koji je bio i ostao simbol pobjede te vječni podsjetnik na sve one koji su dali svoj život za Domovinu.

U spomen na sve žrtve Domovinskog rata, poginule branitelje, njihove obitelji, 17.11.2017. godine uoći Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., obilježavajući 26. obljetnicu slamanja obrane i okupacije Vukovara, Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić i njegov zamjenik Zlatko Hrastić, zajedno s djecom Dječjeg vrtića Križ, posjetili su Spomen sobu poginulih branitelja Domovinskog rata u Galeriji Križ te zapalili lampione u centru Križa za sve žrtve Vukovara.

U cijeloj Hrvatskoj danas će gorjeti svijeće u spomen na žrtve Vukovara stradale u agresiji bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi 1991. godine. Bitka za Vukovar počela je 25. kolovoza 1991. godine, a završila 18. studenog iste godine slomom obrane Grada koji je 87 dana u potpunom okruženju odolijevao neprijatelju. Vukovar je bio i ostao simbol hrvatskog ponosa i pobjede te spomen na sve one koji su dali svoj život za Domovinu.

 

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content