Dječji vrtić Križ u siječnju počinje s ciklusom radionica za roditelje „Rastimo zajedno“. Postavljate li si možda neka od ovih pitanja?

Postupam li dobro? Jesam li prestrog ili preblag, dosljedan ili nedosljedan?

Što mojemu djetetu doista treba? Kako djetetu pokazati ljubav, a da pri tom pružimo strukturu i osnažimo dijete?

Činim li dovoljno? Roditeljske odgovornosti?

Kako biti roditelj koji će postupati u najboljem interesu djeteta?

Kako i zašto djetetu postaviti granice?

Imate li kakvih dvojbi i želja pozivamo Vas da nam se pridružite na radionicama „Rastimo zajedno“ u kojima ćemo učiti i rasti zajedno s našom djecom.

Program radionica s roditeljima „Rastimo zajedno“ namijenjen je roditeljima najmlađe djece u dobi do 4 godine života. Svrha Programa je omogućiti protok informacija, znanja, vještina i podrške koji roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti te promiču osobni rast i razvoj kompetentnosti roditelja i djeteta.

Neke od TEMA:

Kako dijete uči o svijetu oko sebe?

Roditeljski ciljevi i psihološke potrebe djeteta?

Postavljanje granica: zašto i kako?

Glavni cilj Programa je stvoriti poticajno i osnažujuće okruženje u kojemu roditelji s voditeljicama radionica i s drugim roditeljima razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo, upoznaju bolje sebe kao roditelja, prepoznaju načine na koje se odnose prema svojem djetetu te doznaju i za druge moguće načine odnošenja prema djetetu. Također se upoznaju sa znanstvenim stajalištima o razvojno poticajnoj interakciji roditelja i djeteta, kao i o roditeljstvu na dobrobit djeteta i roditelja. Program radionica podijeljen je u 11 tematskih radionica koje će se održavati jednom tjedno u trajanju od dva sata. Radionice su besplatne i za njih je obavezna prijava. Radionice će provoditi tim stručno educiranih voditeljica za vođenje Programa radionica s roditeljima „Rastimo zajedno“ – odgojiteljice Maja Ćatić i Karmela Bartolić i psihologinja Daria Pacadi Bolešić. Ukoliko želite sudjelovati javite se voditeljicama Programa kako bi Vas upisale.

Prijave su otvorene i za širu javnost, odnosno i za roditelje djece koja ne polaze Dječji vrtić Križ.

Napomena: Broj polaznika je ograničen, zbog kvalitete grupnog rada, te ukoliko bude veći broj prijava, prednost će imati roditelji koji su se prijavili s ranijim datumom. Polaznici programa će na samom kraju dobiti potvrde o završenom programu i radne mape s materijalima. Kontakti Dječjeg vrtića Križ: 01/2824-528, 01/5634-510; vrtickriz@gmail.com

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content