DJEČJI VRTIĆ KRIŽIĆ-KRUŽIĆ U SIJEČNJU ZAPOČINJE PROGRAM RADIONICA S RODITELJIMA „RASTIMO ZAJEDNO“.

Postavljate li si možda neka od ovih pitanja? Postupam li dobro? Jesam li prestrog ili preblag, dosljedan ili nedosljedan?Što mojem djetetu doista treba? Kako djetetu pokazati ljubav, a da pri tom pružimo strukturu i osnažimo dijete?Činim li dovoljno? Roditeljske odgovornosti?Kako biti roditelj koji će postupati u najboljem interesu djeteta?Kako i zašto djetetu postaviti granice?

Imate li kakvih dvojbi i želja, pozivamo Vas da nam se pridružite na radionicama „Rastimo zajedno“ u kojima ćemo učiti i rasti zajedno s našom djecom.

Program radionica s roditeljima „Rastimo zajedno“ namijenjen je roditeljima najmlađe djece u dobi do 4 godine života.

Svrha Programa: omogućiti protok informacija, znanja, vještina i podrške koje roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti, te promiču osobni rast i razvoj kompetentnosti roditelja i djeteta

Neke od TEMA:
Kako dijete uči o svijetu oko sebe?
Roditeljski ciljevi i psihološke potrebe djeteta?
Postavljanje granica: zašto i kako?

Glavni cilj Programa: stvoriti poticajno i osnažujuće okruženje u kojemu roditelji s voditeljicama radionica i s drugim roditeljima razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo, upoznaju bolje sebe kao roditelja, prepoznaju načine na koje se odnose prema svojem djetetu, te doznaju i za druge moguće načine odnošenja prema djetetu.

Također se upoznaju sa znanstvenim stajalištima o razvojno poticajnoj interakciji roditelja i djeteta, kao i o roditeljstvu na dobrobit djeteta i roditelja.

Program radionica podijeljen je u 11 tematskih radionica, koje će se održavati jednom tjedno u trajanju od dva sata (četvrtkom od 17-19h, od 12. siječnja do 23. ožujka 2023.g). Radionice su besplatne i za njih je obavezna prijava.

Radionice će provoditi tim stručno educiranih voditeljica za vođenje Programa radionica s roditeljima „Rastimo zajedno“ –odgojiteljice Maja Ćatić i Karmela Bartolić i psihologinja Daria Pacadi Bolešić.

Prijaviti se možete voditeljicama Programa ili na e-mail: psiholog.dvkriz@gmail.com

Napomena: broj polaznika je ograničen, zbog kvalitete grupnog rada, te ukoliko bude veći broj prijava, prednost će imati roditelji koji su se prijavili s ranijim datumom.

Polaznici programa će na samom kraju dobiti potvrde o završenom programu i radne mape s materijalima.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content