Dan Općine Križ ove godine obilježavamo nizom manifestacija od 25. kolovoza do 14. rujna 2023. godine. Iz bogatog programa izdvajamo tradicionalni Sajam obrta i rukotvorina koji će se održati 26. kolovoza 2023, godine, a uz koji u goste nam dolazi Festival igračaka iz Ivanić-Grada s raznolikim sadržajem za najmlađe. Tu subotu za sve ljubitelje rocka nastupiti će bend Kings te zvijezde večeri bend Vatra.

U nedjelju 27. kolovoza 2023. godine Udruga branitelja Općine Križ po prvi put okušat će se u organizaciju Kotlovinijade, natjecanja u spravljanju kotlovine. Svi željni rekreacije istog dana mogu se prijaviti i sudjelovati na Obiteljskoj biciklijadi Križ-Konšćani-Križ, a nakon toga ostati se družiti i kušati kotlovinu budući da je podjela kotlovine posjetiteljima predviđena od 12,30 sati u parku u Križu.

Do 14. rujna 2023., svakog vikenda naše sportske udruge planiranu razna sportska natjecanja, a organizirat će se i Dječji dan u Novoselcu s besplatnim napuhancima i to 9. rujna 2023. godine u popodnevnim satima.

Od kulturnih događanja u goste nam u Galeriju Križ dolazi Gradski muzej Čazma koji će se predstaviti izložbom KOTAR ČAZMA (1872.) 1895. – 1955. autorica Jadranke Kruljac Sever i Marine Junger, a koja prikazuje zabilježene događaje, uzlete, svjetske ratove, propast i osnutak država, uprave, ali i društva tijekom 83 godine postojanja kotara (kloštarskog, kriškog i čazmanskog).

Dana 14. rujna 2023. godine, na sam Dan Općine Križ i Dan Župe Uzvišenja Sv. Križa služit će se sveta misa u Crkva Uzvišenja Sv. Križa u Križu s početkom u 18 sati, a nakon mise slijedi podjela gulaša u organizaciji Župe Uzvišenja Sv. Križa, Križ, Župnog Caritasa i Općine Križ; park u Križu.

U slučaju lošeg vremena moguće je dio sadržaja otkazati ili premjestiti na drugu lokaciju.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content