prijem-darivatelja-krvi-2016-013Dana 25. listopada u Hrvatskoj se obilježava Dan dobrovoljnih darivatelja krvi u spomen na prvu organiziranu akciju informiranja o potrebi darivanja krvi i organiziranom prikupljanju krvi širom Hrvatske koja je započela 25.10.1953.godine tijekom Tjedna Crvenog križa.

U povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi u Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić, danas je tradicionalno održao prijem za dobrovoljne darivatelje krvi s područja Općine Križ. Osim ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad Ivane Bajt te predstavnika i volontera Općinske organizacije Crvenog križa Općine Križ, prijemu su nazočili i darivatelji krvi koji su od Općinskog načelnika Općine Križ, u znak zahvale za nesebičnost i ustrajnost u plemenitom činu darivanja krvi, dobili Zahvale.

Bobinec Željko dobio je Zahvalu za 50 darivanja krvi, Marijan Bolešić također za 50 darivanja i obiteljsko darivanje, Alen Brlek za 40  darivanja, Goran Suhina za 30 darivanja, Silvio Cinzek za 20 darivanja, Valentino Galić za 10 darivanja, Ramiza Kolar za 10 darivanja, Tomislav Mihaljević dobio je Zahvalu za završno darivanje, te za obiteljska darivanja Zahvalnice su dobili Marijan i Robert Bolešić, Božidar i Mario Matanić te Ivica i Marko Strugar.

Općinski načelnik Općine Križ zahvalio se svim darivateljima na njihovoj humanosti, plemenitosti, te njihovom nesebičnom daru te podsjetio koliko je darivanje krvi važno u spašavanju ljudskih života u želji da potakne sve one koji još nisu, da daruju krv.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad također je čestitala svim darivateljima krvi njihov dan 25. listopada te naglasila da je Gradsko društvo Crvenog križa Ivanić-Grad prema podacima transfuziološke službe pri samom vrhu Zagrebačke županije po darivanju krvi.

Nakon prijema dobrovoljnih darivatelja krvi, izaslanstvo Općine Križ predvođeno Općinskim načelnikom Općine Križ Markom Magdićem, zajedno s predstavnicima Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad i Općinskog društva Crvenog križa Križ, položilo je cvijeće i zapalilo svijeće kod centralnih križeva na  mjesnom groblju u Križu i groblju u Rečici Kriškoj u znak siječanja na sve koji su tijekom svog života darivali tu tekućinu koja život znači.

Ove godine Gradsko društvo Crvenog križa Ivanić-Grad domaćin je prijema dobrovoljnih darivatelja krvi na razini Zagrebačke županije, koji će se održati u utorak, 25.10.2016. godine u Hotelu Sport u Ivanić-Gradu, a kojem će nazočiti i Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić.

 

 

 

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content