Nakon višemjesečnog apela i inicijative u sklopu koje je pokrenuta i peticija za osiguravanjem dodatnog tima hitne medicinske pomoći na području Otoka Ivanića, u suradnji sa Zagrebačkom županijom te Zavodom za hitnu medicinu Zagrebačke županije, uspjeli smo osigurati sredstva iz proračuna, za dodatni tim hitne medicinske pomoći. Iako uspoređujući ostale jedinice lokalne samouprave na području Zagrebačke županije, koje su daleko bolje pokrivene, te konstantnim zanemarivanjem Ministarstva zdravlja ove problematike, ovo je jedan mali, ali značajan korak u cilju da sugrađani Općine Križ imaju na raspolaganju dodatni tim hitne medicinske pomoći. Unatoč teškim vremenima neke stvari doista nemaju cijenu pa tako i ova. Zahvaljujem se na podršci i suradnji Zagrebačkoj županiji, Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije te kolegama, gradonačelniku Ivanić-Grada i Općinskom načelniku Općine Kloštar Ivanić“ –rekao je Marko Magdić, Općinski načelnik Općine Križ, tijekom jučer održanog potpisivanja Ugovora o sufinanciranju hitne medicinske pomoći za područje Grada Ivanić-Grada, Općine Kloštar Ivanić i Općine Križ za 2014. godinu, u Gradskoj vijećnici Grada Ivanić-Grada.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, načelnik Općine Kloštar Ivanić Željko Filipović, načelnik Općine Križ Marko Magdić, te v.d. ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Slavko Lovasić.

Tim se Ugovorom, tri jedinice lokalne samouprave, s ciljem sustavne zdravstvene zaštite stanovnika Grada Ivanić-Grada, Općine Kloštar Ivanić i Općine Križ, obvezuju da iz svog proračuna sufinanciraju Programa nadstandarda dodatnog tima hitne medicine za razdoblje od 01. siječnja do 31. prosinca 2014. godine.Jedinice lokalne samouprave sudjelovat će u sufinanciranju s iznosom od 400.00,00 kuna i to Grad Ivanić-Grad s 200.00,00, Općina Križ s 120.000,00 i Općina Kloštar Ivanić s 80.000,00 kuna.

Potpisivanju Ugovora nazočila je i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Zagrebačke županije Ksenija Čuljak, koja je izrazila zadovoljstvo što su građani Otoka Ivanića, korak bliže zdravstvenoj skrbi koju zaslužuju.

[nggallery id=311]

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content