U povodu Blagdana Svi sveti,  prisjećajući se onih koji su dali najveću žrtvu u Domovinskom ratu kao i svih bliskih nam preminulih osoba, Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić, Predsjednik Općinskog vijeća Općine Križ Zlatko Hrastić te ostali predstavnici Općine Križ u suradnji s Udrugom hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata ’91 Otok Ivanić i udrugom branitelja Općine Križ te predstavnicima ostalih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, obilježili su danas blagdan Svi sveti te zapalili svijeće i položili vijence ispred centralnog križa na groblju u Križu. Molitvu za sve poginule i umrle branitelje kao i sve one koji više nisu s nama, predvodio je velečasni Božo Pinjuh. Svijeće su zapaljene i na grobovima trinaest poginulih branitelja Domovinskog rata koji počivaju na groblju u Križu.

Predstavnici Općine Križ, obišli su i mjesno groblje u Rečici Kriškoj te kod centralnog križa položiti vijenac i zapaliti svijeće.

Istog dana, uoči komemoracije poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata 1991.-1995. godine na zapadno-slavonskom ratištu, a koja je zakazana za 29. listopada 2022. godine, Općinski je načelnik Marko Magdić s predstavnicima Grada Ivanić-Grada i Općine Kloštar Ivanić na spomen području Trokut u Novskoj položio vijenac i zapalio svijeću te odao počast svim poginulim, umrlim i stradalim braniteljima na centralnom Spomen području Trokut-Novska.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content