Prvi put u školske klupe Osnovne škole Milke Trnine u Križu danas je sjelo 52 prvašića. Sve njih pozdravio je Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić te im zajedno s ravnateljem škole Zlatkom Hasanom zaželio ugodne školske dane, a da bi im prvi dan bio što ljepši, Općina je za svakog đaka prvaka pripremila prigodne poklone.

Načelnik je pozdravio i 19 učenika Gimnazije u Križu. Zajedno s ravnateljicom Srednje škole Ivan Švear Ivanić Grad Josipom Ilić, zaželio im je uspješne gimnazijske dane, a tome će zasigurno doprinijeti udžbenici koje im je za prvi razred opće gimnazije osigurala Općina Križ. Naime u cilju da se potakne upis u Gimnaziju u Križu, odnosno Srednju školu Ivan Švear Ivanić Grad, Izdvojenu lokaciju Križ, Općina je ove godine osigurala 42.000,00 kn za nabavu udžbenika za sve učenike prvog razreda, a dodatno, učenici s prebivalištem na području Općine Križ moći će se natjecati i za stipendije namijenjene učenicima prvog razreda Gimnazije u Križu.

Općina Križ ove će školske godine za školstvo izdvojiti preko 400.000,00 kn. Naime i ove godine s Osnovnom školom Milke Trnine Križ potpisan je Ugovor vezano uz sufinanciranje održavanja školske sportske dvorane u iznosu od 60.000,00 kn, Ugovor za sufinanciranje prehrane učenika slabog socijalnog statusa u iznosu oko 70.000,00 kn i za sufinanciranje programa produženog boravka za što se izdvaja oko 160.000,00 kn. U ukupna izdvajanja za školstvo potrebno je pribroji i izdvajanje novčanih sredstava za sufinanciranje nabave obrazovnih materijala za učenike Osnovne škole Milke Trnine Križ, u iznosu od 80.000,00 kn i 42.000,00 kn za nabavu udžbenika za učenike prvog razreda Gimnazije u Križu.

Načelnik je ujedno danas, a povodom početka nove pedagoške godine posjetio i Dječji vrtić Križić-kružić te darivao djecu slatkišima.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content