Danas su otvorena vrata jačeg i bržeg gospodarskog razvoja Općine Križ.

Dolaskom ove velike investicije u našu Općinu, pokazali smo koji je najveći cilj naše općinske uprave, a to je jačanje gospodarstva i poduzetništva, otvaranje novih radnih mjesta i bolji životni standard naših građana, istaknuo je Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić koji je danas, imao čast s predsjednikom Uprave Lidla Hrvatska, gospodinom Borisom Lozićem, simbolično otvoriti Lidlov treći i najveći logističko distributivni centar u Hrvatskoj u Poduzetničkoj zoni Križ. Ovaj logističko distributivni centar prostire se na površini 167 tisuća m2, veličine objekta nešto većeg od 64 tisuće m2, vrijedan oko 120 milijuna EUR-a. To je najveća i najznačajnija investicija u povijesti gospodarstva Općine Križ koja otvara preko 150 novih radnih mjesta.

Ujedno ona predstavlja veliki uspjeh i pokazatelj umijeća prilikom pregovora s investitorima te stvaranja novih vrijednosti za budućnost naše lokalne zajednice.

Ova je investicija od izuzetne važnosti i za razvoj gospodarstva Općine Križ te za lokalnu zajednicu jer je zaposleno više od 150 ljudi. Kako je tradicija da Lidl otvorenja svojih trgovina i skladišta poprati donacijom, ovom prigodom, Lidl je donirao ukupno 15 tisuća EUR-a lokalnoj zajednici – po 5 tisuća EUR-a za Osnovnu školu Milke Trnine Križ, Vatrogasnu zajednicu Općine Križ te Dječji vrtić Križić-kružić Križ.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content