U službenom posjetu Općini Križ, na samom početku 2014. godine, bili su danas Nikola Vuljanić, jedan od dvanaest članova Europskog parlamenta iz Republike Hrvatske, a ujedno i član Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta te Damir Hrdas, predsjednik podružnice stranke Hrvatski laburisti stranka rada Zagrebačke županije.

Bila je to prigoda da Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić, sa zamjenikom Mladenom Rogićem, pročelnicom Jedinstvenog upravnog odjela i voditeljima odsjeka u Općini Križ upozna gospodina Vuljanića s radom, planovima i projektima Općine u narednom periodu. Budući je cilj Općine Križ pokušati osigurati što više sredstava za financiranje kapitalnih projekata iz viših razina vlasti, a samim time i iz Europske unije, ovaj je posjet bio itekako značajan. Kao član Europskog parlamenta i dugogodišnji sveučilišni profesor, Nikola Vuljanić podijelio je s predstavnicima Općine Križ svoja iskustva u radu Europskog parlamenta, ali i savjete vezane uz efikasno povlačenje sredstava iz EU fondova.
„Nema novca bez pokrića. Potrebno je pokazati što se s novcem može napraviti. Od strukturnih i kohezijskih fondova Hrvatska je u proteklih šest mjeseci dobila nula kuna i to zato jer nije imala pripremljene projekte“, istaknuo je Nikola Vuljanić tijekom razgovora s predstavnicima Općine Križ.
Općinski načelnik Marko Magdić rekao je da je sadašnja politika Općine Križ usmjerena stvaranju i prijavljivanju projekata na pametan i smislen način sa do kraja zatvorenom financijskom konstrukcijom što do sada nije bio slučaj, jer samo takvi projekti imaju šansu ostvariti potporu bilo s državnog nivoa ili iz fondova EU.
Nakon službenog dijela posjeta održanog u prostorijama Općine Križ, Nikola Vuljanić i Damir Hrdas, posjetili su Galeriju Križ i Spomen sobu poginulih branitelja u Domovinskom ratu s područja Općine Križ te Spomen sobu operne dive Milke Trnine.

[nggallery id=312]

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content