Nakon što je jučer Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić ugostio naše sugrađane Kristijana Frljaka, Vladu Konečnog i Damira Kuclja koji su 2021. godine krv dali 100 puta te su tim povodom, bili primljeni kod Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića na svečanoj ceremoniji dodjele odlikovanja Predsjednika RH, Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske, danas je u Općini Križ održan tradicionalni, svečani prijem darivatelja s područja Općine povodom 25. listopada Dana dobrovoljnijih darivatelja krvi. 


Hrvatski Crveni križ svake godine obilježava Dan dobrovoljnih darivatelja krvi – 25. listopada, dan kad je 1953. godine u organizaciji Crvenog križa u Sisku održana prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Od tada pa sve do danas, ovaj dan se obilježava u društvima Crvenog križa diljem Lijepe naše. Tradicionalno, obilježavanjem Dana dobrovoljnih darivatelja krvi i Općina Križ u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Ivanić-Grad iskazuje zahvalnost svim dobrovoljnim darivateljima za sve darovane doze krvi kao i za podizanje svijesti o potrebi redovitog darivanja te dragocjene životne tekućine.

Dan dobrovoljnih darivatelja krvi ujedno je prigoda za poticaj novim, a osobito mladim osobama da se odazovu na akcije davanja krvi. Upravo je stoga Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić iskazao posebnu zahvalnost svim darivateljima krvi na njihovoj humanosti i plemenitosti. Ujedno je zahvalio i volonterkama te volonterima Gradskog društva Crvenog Križa Ivanić-Grad te Općinskog društva Crvenog križa Križ na promicanju vrednota volonterstva i Crvenog križa.

Bila je to i prilika da se na darivanju krvi zahvali i okupljenim darivateljima i to Viktoriji Vinceljak (za prvo darivanje), Ivici Pajku (za 20 darivanja), Stjepanu Rogiću (za 30 darivanja), Damiru Kuclju, Božidaru Petrliću i Mariu Mataniću za 100 darivanja te završna darivanja Vjekoslavu Puškarić koji je krv je dao 49 puta i  Ivanu Kormanu koji je krv dao čak 105 puta.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content