Općinsko vijeće Općine Križ na jučerašnjoj je 17. sjednici donijelo Odluku o dodjeli stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2022./2023. Stipendije koje će zasigurno doprinijeti lakšem školovanju, ove će godine dobiti čak 16 učenika i 8 studenata s područja Općine Križ.

Ovih dana slijedi potpisivanje ugovora temeljem kojih će se svakom učeniku isplatiti ukupno 670,00 EUR-a stipendije (po 67,00 EUR-a, 10 mjeseci školske godine), te svakom studentu ukupno 1.330,00 EUR-a stipendije (po 133,00 EUR-a mjesečno, 10 mjeseci akademske godine). Cijela se procedura dodjele stipendija ove se godine odužila radi prijave naših stipendista i na druge natječaje za stipendije, prvenstveno onaj Zagrebačke županije, zbog čega je ukupno petero učenika i studenata odustalo od općinske stipendije, a što je dovelo do promjene liste i dužeg perioda propisane procedure do potpisivanja ugovora sa stipendistima.  

Osim stipendija, ove godine Općina Križ omogućuje studentima i besplatan javni prijevoz od mjesta prebivališta do mjesta studiranja. Naime Općina je sklopila ugovor s Hrvatskom željeznicom o sufinanciranju jedinstvene cijene mjesečne karte od 9,95 eura za prijevoz redovnih studenata s područja Općine Križ  te je tako omogućeno da od 1. siječnja 2023. godine javni prijevoz redovitim studentima u akademskoj godini 2022./2023., bude besplatan.

U proračunu Općine Križ za Program osnovno i srednje obrazovanje, planiran je iznosu od 88.000,00 EUR-a. Sredstva su namijenjena za sufinanciranje udžbenika za osnovnu i srednju školu, sufinanciranje programa produženog boravka te ostale potpore u cilju unaprjeđenja osnovnoškolskog obrazovanja kao što su stipendije učenicima i studentima i sufinanciranje prijevoza. Spomenimo da je ove godine Općina Križ Osnovnoj školi Milke Trnine Križ već odobrila izdvajanje iz proračuna Općine iznos od 1.124,83 EUR-a za financiranje nabave i ugradnje klima uređaja za učionicu produženog boravka.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content