Općina Križ za predstojeću školsku godinu 2023./2024. izdvojit će preko 60.000,00 EUR-a ili više od 450.000,00 kn za poboljšanje standarda i uvjeta rada u Osnovnoj školi Milke Trnine te pomoć roditeljima u obrazovanju djece Općine Križ.

I ove godine sredstva se izdvajaju za nabavu obrazovnih materijala, financiranje programa produženog boravka, sufinanciranje rada školske sportske dvorane i poboljšanje standarda kroz sufinanciranje školske kuhinje te nabavu opreme kao što je nedavno postavljanje klime u prostoru učionice u kojoj se odvija program produženog boravka. Nastavlja se i s izravnom pomoći školovanju u vidu stipendija za učenike i studente, te sufinanciranja prijevoza studenata.

Preko 11.000,00 EUR-a izdvaja se za nabavu udžbenika i drugih obrazovnih materijala. Ovim izdvajanjem nastoji se dodatno pomoći roditeljima školaraca u smanjenju potrebnih izdvajanja za nabavu knjiga i obrazovnih materijala. Općina Križ financirat će nabavu: likovnih mapa (za učenike od prvog do osmog razreda), geografskih atlasa (za učenike petih razreda), radnih bilježnica za izborne predmete (vjeronauk od prvog do osmog razreda; njemački od četvrtog do osmog razreda i informatika od prvog do četvrtog te od sedmog do osmog razreda) te materijala za glazbenu kulturu (za učenike od prvog od trećeg razreda).

Roditelji djece od prvog do osmog razreda Osnovne škole Milke Trnine trebat će nabaviti samo radne bilježnice za obavezne predmete i obične bilježnice te materijal iz obveznih predmeta. Na Internet stranici Osnovne škole Milke Trnine Križ moći će se preuzeti popis drugih obrazovnih materijala koje samostalno financiraju roditelji. Sve udžbenike i drugi obrazovni materijal, kako one koji se nabavljaju Odlukom Vlade Republike Hrvatske ili Odlukom Općinskog načelnika Općine Križ  djeca će dobiti prvi dan školske godine 2023./2024.

Općina Križ i nadalje će financirati troškove učitelja u programu produženog boravka, a za što se izdvaja oko 20.000,00 EUR-a tijekom školske godine. Za sufinanciranje školske sportske dvorane, odnosno omogućavanje njenog besplatnog korištenja za sve sportske udruge Općine Križ izdvaja se oko 8.000,00 EUR-a tijekom školske godine. Ostatak sredstava izdvaja se za nabavu opreme sukladno zahtjevima ravnatelja Osnovne škole, za program škole plivanja i sl, a najveći dio, preko 20.000,00 EUR-a za stipendiranje učenika i studenata te sufinanciranje prijevoza studenata.

S obzirom na to da su još dva dana do kraja škole, svim učenicima želimo uspješan završetak ove školske godine te zabavno ljeto do početka novih školskih pobjeda!

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content