Sedamnaest biciklista koji su u sklopu akcija Biciklom za Vukovar jučer iz Zagreba krenuli na put dug 300 kilometara do Vukovara, stiglu su sinoć u Općinu Križ gdje su noć proveli u Društvenom domu u Novoselcu. Danas u ranim jutarnjim satima na put prema Vukovaru ispratio ih je Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić te podržao akciju koja se provodi već šestu godinu za redom, a u organizaciji smještaja biciklista veliku ulogu odigrao je i Mjesni odbor Novoselec.

Biciklisti su krenuli iz Zagreba na četverodnevno putovanje koje je besplatno za sve sudionike i organizira se uz dobru volju biciklista putnika, kao i velikodušnu potporu lokalnih  jedinica koje podupiru ovu akciju. Na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., u subotu 18. studenog 2017. godine, sudionici akcije Biciklom za Vukovar zapaliti će u Gradu heroju, lampion s grbom Općine Križ, kojeg im je za vrijeme boravka u našoj Općini uručio Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Sudionici akcije pozivaju sve da u Vukovaru sudjeluju u dobrovoljnoj akciji darivanja krvi koju organiziraju u suradnji s Crvenim križom Grada Vukovara 18.11.2017. godine od 15-17 sati u prostorijama Vukovarskog Crvenog križa.

 

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content