U povodu Dana Općine Križ, danas su Općinski načelnik Općine Križ, zamjenik Općinskog načelnika Mladen Rogić te članovi Općinskog vijeća Općine Križ posjetili Spomen sobu poginulih branitelja Domovinskog rata u Galeriji Križ te tradicionalno pomladili stogodišnji park u Križu, sadnjom novog stabla.
Sadnja stabla dugogodišnja je simbolična tradicija naše Općine koja simbolizira rast i razvoj ovog Posavsko-moslavačkog zemljopisnog prostora.
Dan Općine Križ „14 rujan“ obilježen je i Svečanom sjednicom Općinskog vijeća kojoj su nazočili zastupnici u Hrvatskom saboru gospodin Mladen Novak i gospođa Ivana Posavec Krivec, predsjednik Skupštine Zagrebačke županije gospodin Dražen Bošnjaković, zatim član predsjedništva stranke Hrvatski laburisti-stranka rada i predsjednik podružnice Zagrebačke županije gospodin Damir Hrdas kao i ostali gradonačelnici i načelnici, bivši Općinski načelnici i predsjednici Općinskog vijeća Općine Križ, predstavnici državnih tijela, ustanova, udruga, trgovačkih društava i obrtnika te članovi Općinskog vijeća Općine Križ.
Tom prigodom Općinski je načelnik Općine Križ naglasio:
“Okrećemo se budućnosti i dugujemo to našim građanima ukoliko želimo preuzeti danu nam odgovornost za napredak i opće dobro. Određivanjem prioriteta te dobrim planiranjem, što ujedno podrazumijeva i veći angažman i odgovornost, ključni je faktor u oživljavanju gospodarstva i razvojne politike u cilju sigurnijeg i kvalitetnijeg života stanovništva.
Nastavljamo s pripremom projektne dokumentacije, realizacijom projekata komunalne infrastrukture, obnovom domova, cesta, planiramo izgradnju novog dječjeg vrtića, te ravnomjerno ulagati u svako naselje i ulicu.
Svi zajedno, bez obzira na političku opciju ili teritorijalnu podijeljenost, samo kvalitetnom suradnjom, poštivanjem različitosti i uvažavanjem drugačijeg mišljenja, možemo prosperirati i poboljšati trend kvalitete življenja u našoj sredini ali i šire. Previše je proteklo vremena u kojima smo bili taoci isključivih političkih uvjerenja i svjetonazora što nas je između ostalog i dovelo do postojeće situacije. Najiskrenije se nadam da ćemo svi skupa poraditi na svemu navedenom i kako ćemo napokon dočekati neku bližu i sretniju budućnost.“
Nazočnima se obratio i predsjednik Skupštine Zagrebačke županije gospodin Dražen Bošnjaković, istaknuvši da je Županija prijatelj svojih općina i gradova te da je na Općini Križ da se kandidira s projektima koji će od strane Zagrebačke županije uvijek biti podržani.
A svoju je podršku Općinskom načelniku Općine Križ tijekom svog obraćanja dala i zastupnica u Hrvatskom saboru Ivana Posavec Krivec.
Na Svečanoj sjednici Predsjednik Općinskog vijeća Općine Križ Đuro Paher, uručio je Priznanje  Općine Križ „14. rujan“ Tomi Blažinoviću, u znak javnog priznanja za iznimna dostignuća u promicanju ugleda i imena Općine Križ na području humanitarnog rada, dobrovoljnog darivanja krvi za što je primio odlikovanje Predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića i to Red Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinske, te na području rada Crvenog križa na razini Republike Hrvatske, Županije i Općine.
U prigodi obilježavanja Dana Općine dodijeljene su i zahvale Općinskog načelnika  Općine Križ . Zahvalu je primio Tomica Kuševec, zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novoselec, za iznimna dostignuća u razvoju vatrogastva, promociju dobrovoljnog i humanitarnog rada u lokalnoj zajednici, a posebno za rad s mladima i rezultate na sportskim vatrogasnim natjecanjima. Zahvalu Općinskog načelnika dobila je i dr. sc. Ana Sović, I to za rad s djecom i mladima u fotografiji, robotici i informatici te postignute znanstvene rezultate.
U sklopu Svečane sjednice predstavljena je povijesno-kulturna panorama „Križ“ urednika Dragutina Pasarića, posvećena Josipu Badalići i ovogodišnjoj 125. obljetnici njegova rođenja.
O knjizi je govorila književnica i novinarka Božica Brkan te sam urednik, također književnik i novinar Dragutin Pasarić. Svečanu sjednicu uveličale su članice KUD-a Graničar, koje su izvele nekoliko Moslavačkih pjesama.

[nggallery id=270]

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content